„Klubrádió
Megbeszéljük...

A kutya Schadl széfjében van elásva – Magyar György a "Magyar Péter-jelenségről" 

19/03/2024 18:15

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter bölcs ügyvéd, egy kis taktika kis türelem, kis nyugalom muszáj, hogy őt is körülvegye. Most nem a pártját kéne építenie, hanem körbe vennie magát tanácsadókkal... jobb lenne, ha megfontoltabban cselekedne – mondta Magyar György.

2024. március 19. Megbeszéljük-részlet (2024.03.19. Magyar György)
16:39
00:00

Ez egy rendkívül érdekes szituáció – jellemezte a "Magyar Péter-jelenséget" Bolgár György érdeklődésére Magyar György ügyvéd a Megbeszéljükben.

"Nem baj, ha forog a belpolitika, Nem baj, hogy szerepel a közélet. Nem baj, ha aktivizálódnak az emberek. Ez a fiatalember valamilyen okból felállt és most van egy várakozás. De azok a bölcsek, akik most várnak még egy kicsit. Hogy hova megy ez el. Mint jogásznak, rossz érzésem van, hogy a magánélet túldimenzionálja ezt a helyzetet. Itt valakinek valami savanyú. Tartok tőle, hogy az információ, ami kikerült a HVG-hez (Magyar Péter és Varga Judit veszekedésea szerk.), az valószínűleg valamilyen célból irányított lehetett – mondta Magyar György.

Magyar Péter bölcs ügyvéd, egy kis taktika kis türelem, kis nyugalom muszáj, hogy őt is körülvegye. Most nem a pártját kéne építenie, hanem körbevennie magát tanácsadókkal... jobb lenne, ha megfontoltabban cselekedne – véli Magyar.

Ami szerinte "jogászilag" érdekesebb lehet: az, hogy egy veszekedésről születik egy rendőri jelentés, teljesen normális. Ami a kérdés: lett-e ebből eljárás vagy nem? Ha lett, akkor mindenki hozzáfér ehhez a jelentéshez,  ha meg nem, akkor senki nem férhet hozzá, nem is kerülhet ki, mert ha igen, akkor hivatali visszaélés gyanúja merül fel.

 
Magyar Péter.
kép: Facebook
 
 

Magyar Péter azt állítja, hogy nem találkozott ezzel az irattal, ez azt jelentheti, hogy nem volt eljárás. A rendőri jelentés a rendőr főnökének asztaláról átrepülhetett máshová. Nagyon sok válóperben jönnek elő rendőri adatok. Lehet, hogy itt is ez történt. 

Bolgár György felelevenítette, hogy Magyar Péter konkrétan beszélt arról, erős bizonyítékai vannak: Rogán Antal is érintett a Völner-Schadl-ügyben, és a miniszter jobban tenné, ha kezdene csomagolni. Sőt, ha ezek a bizonyítékok nyilvánosságra kerülnek, akkor a kormánynak is le kell mondania. Lehet, hogy ez politikusi túlzás, de vajon mi az a bizonyíték, ami elég erősnek számít ahhoz, hogy a kormány összeomoljon?

Emlékezzünk vissza, hogy Schadl Györgynek volt egy széfje, amelyben fontos kompromittáló iratok voltak. Ezeket hivatalosan megsemmisítették. De a helyzet az, hogy a megsemmisített iratoknak is valahonnan be kellett repülniük annak idején abba a széfbe. És ahonnan berepültek, ott meg lehet találni őket. Lehet, hogy Magyar Péternek vannak ezzel kapcsolatos információi. Lehet, hogy a kutya a széfben van elásva. Schadl úrtól az igazságügyi minisztériumhoz vezetnek a szálak – hívta fel a figyelmet az ügyvéd. Majd hozzáfűzte: Schadl bűntársát úgy hívták, hogy miniszterhelyettes. Melyik miniszternek is a helyetteséről van szó? Kerülhettek Magyar Péterhez efféle információk, amíg normál házasságban élt a feleségével?

Nagyon sok mindent elárul, hogy az ügyészség a Schadl-ügyben ezt a szálat elvágta. Schadl nem véletlenül tartotta ezeket az iratokat a széfjében, azt akarta, hogy Rogán is függjön tőle – fogalmazott Magyar György.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2024. március 19., kedd 17:20
Műsorvezető: Bolgár György