„Klubrádió
Reggeli gyors

A kormány nem tanul és nem felejt

11/12/2019 12:44

| Szerző: Klubrádió

A 7. cikk szerinti eljárásban folytatott tanácsi meghallgatás után arra lehet számítani, hogy Brüsszel ismét bekeményít, és ehhez konkrét eszközei vannak.

2019. december 11. Reggeli gyors - részlet 19.12.11. Ara-Kovács Attila
05:34
00:00

Valós időben látják Brüsszelből a magyar ügyeket, véli Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. Mi sem jobb példa erre, hogy amikor az Általános Ügyek Tanácsának zárt üléséről Kovács Zoltán államtitkár kiküldött egy Twitter üzenetet, arra a luxemburgi külügyminiszter perceken belül reagált. A EU-ban tehát figyelik azt a kormányt, amely minden európai hagyományt megtagad, minden szabályt megsért, megszeg. Ez az egyik tanulsága a tegnapi napnak.

A másik, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter viselkedése megmutatta: a kormány semmit nem tanul és semmit nem felejt. A közösség várhatóan ismét bekeményít, és megmutatja, hogy egy teljesen önmagára figyelő kormányt is képes megfékezni. Ehhez soha nem volt még annyi eszköze, mint most.

Kérdés persze, hogy van-e olyan eszköz, amely az ország vezetésére hat és nem a népére? - vetette fel a műsorvezető. Ara-Kovács Attila szerint a válaszcsapás először mindig a kormányt éri, aztán persze a hatása leér a választókhoz is, akik el tudják zavarni a vezetőiket.

Az Európai Unió már nem éri be azzal, hogy szakszerű megállapításokat tesz egy olyan kormánnyal kapcsolatban, amely Putyin csicskása, amely lator országokkal működik együtt, a következő lépésben erkölcsi megállapítások következnek – mondta a DK európai képviselője.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs.

Reggeli gyors
2019.12.11. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre