„Klubrádió
Esti gyors

A Guardian újságírója: Szomorú vagyok, hogy a második nap felénél el kellett jönnöm

5/05/2023 19:34

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Sajnálatos, hogy egy már leegyeztetett interjú hiúsult meg" – mondta az Esti gyors pénteki adásában a CPAC-ről való eltávolításával kapcsolatban Garamvölgyi Flóra, a Guardian munkatársa.

2023. május 05. Esti gyors - részlet 23.05.06. Garamvölgyi Flóra
05:04
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a republikánus politikussal, Rick Santorummal készülő interjúját megszakítva távolították el az amerikai republikánusok budapesti találkozójáról a Guardian újságíróját.

"Sajnálatos, hogy egy már leegyeztetett interjú hiúsult meg" – mondta az Esti gyors pénteki adásában Garamvölgyi Flóra. Miután a elmondta, hogy a Guardian-től jött, három biztonsági őr kísérte el a recepcióra, ahol azt állították, rendszerhiba történt, és akkreditációja mégsem érvényes. Megjegyezte, csütörtökön útlevelét felmutatva még beengedték a rendezvényre, a szükséges belépőt is kiállították, amellyel a pénteki rendezvényre is bebocsátást kapott. A biztonsági őrök "felsőbb utasításra hivatkoztak".

"Szomorú vagyok, hogy a második nap felénél el kellett jönnöm, mert érdekelt volna, hogy miről lesz szó" – mondta Garamvölgyi.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Garamvölgyi Flórával
2023.05.05., péntek 18:45
Riporter: Selmeci János