„Klubrádió
A lényeg

A DK szerint eldőlt, kizárják a Fideszt, Hidvéghi tagad

15/01/2020 17:08

| Szerző: Klubrádió

A DK strasbourgi forrásból úgy értesült, hogy kizárják a Fideszt az Európai Néppártból, Hidvéghi Balázs, kormánypárti EP-képviselő viszont azt mondja, még nincs döntés.

2020. január 15. A lényeg / részlet, Molnár Csaba (20.01.15.)
00:52
00:00

A Demokratikus Koalíció uniós delegációvezetőjének szerdán azt mondták Strasbourgban, hogy megvan a döntés, és a Fideszt kizárják az Európai Néppártból. Molnár Csaba szerint ezzel a Fidesz európai pávatánca a végéhez közeledik. Az uniós képviselő azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz uniós képviselői végre oda kerülnek, ahová valók, a szélsőségesekhez, akiknek nagy a szájuk, de kicsi a befolyásuk. Molnár Csaba hozzátette, ezzel a Néppárt védőhálója is megszűnik Orbánék felett és Európa sokkal erősebben léphet majd fel a magyarok védelmében. Ez jó az országnak, jó a magyar embereknek, csak Orbánnak és embereinek rossz, de ezzel együtt tudunk élni –  mondta a DK képviselője.

2020. január 15. A lényeg / részlet, Hidvéghi Balázs (20.01.15.)
01:08
00:00

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Klubrádiónak arról beszélt: vita zajlik a magyar kormánypárt, és a Néppárt között a további együttműködésről, de az ügy végére továbbra sem került pont. Kérdésünkre azt is mondta: információi szerint továbbra sem állt össze a megfigyelőként Magyarországra érkező bölcsek tanácsának jelentése, amelynek jelentős hatása lehet a Fidesz további tagságára nézve.