„Klubrádió
Publicisztika
Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete

Az Adria Winch 2022-ben 700 000 euró értékben adott el az oroszoknak többek között finn és német gyártmányú alkatrészeket, 2023-ban viszont tulajdonost váltott. Az új menedzsment pedig megesküdött az anyja életére, hogy a rizikók elkerülése érdekében tényleg lemond az orosz business-ről. Persze nem mondott le: a fiókcégeken keresztül ebben az évben 1,2 millió dolláros forgalmat realizált az orosz hadihajó iparral.

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete

A helyzet tehát az, hogy Belgium demokrácia, néhány korlátolt, és hatalommal rendelkező polgára viszont a legjobbkor játszott Orbánék kezére, akik most annyi vesztett meccs után újra tematizálhatják a közéletet azzal, hogy lám Brüsszelben a szabadság és az elnyomás erői küzdenek, és nem kérdés, hogy ők minek a mártírjai.

Kardos András: A gazember

8/02/2023 20:00

| Szerző: Kardos András

Bayer Zsolt Donáth Anna és Dobrev Klára nagypapáját emlegeti.

„Idehaza bizonyos unokák most ott állnak a pulpitusokon és beszélnek. Szemrebbenés nélkül. Ki sem fogják találni, de azt mondják, hogy ami van, az úgy rossz, szörnyű és elviselhetetlen, ahogy van, mert nincsen demokrácia, nincsen szólás- és sajtószabadság, még a Népszabadságot is bezárták, a nép szegényedik, a nyugdíjak semmit sem érnek, bezzeg a régi szép időkben hatalmas autópálya-építkezések folytak, dübörgött a nehézipar, minden, de minden azokban az időkben épült fel, vagy akkor alapozták meg, lakótelepek szolgálták a nép javát, s mindenkinek volt munkája, ideje tehát a változásnak, a fordulatnak, először is állítsanak le minden beruházást Magyarországon, ne épüljön itt semmilyen gyár, s egyáltalán ne épüljön semmi sem, ellenben legyen mindenkinek mindene, magas fizetése és magas nyugdíja, és nem kellenek energiahordozók sem, és fát se vágjunk ki, de legyen meleg mindenütt, majd befűtünk granulált hülyeséggel, préselt és környezetbarát zöld blablával, és majd ők hazahozzák az EU pénzét is, mert ők tudják, pontosan tudják, mert megörökölték a régi tudást, hogy miképpen kell cserébe eladni a nemzetet, a hazát, az országot és a lelkeket.” (Bayer Zsolt: Az unokák, Magyar Nemzet)

Bayer Zsolt versenyre kelt a hírhedett Apák és fiúk című, a ’90-es évek elején keletkezett förmedvénnyel. Bayer aljas módon Dobrev Klárát és Donáth Annát, az ellenzék két vezető politikusát, apai nagyapjuk kommunista múltjával óhajtja tönkre tenni, megalázni, beszennyezni. Előre mondom: ezzel a primitív, aljas, minden jóérzést nélkülöző begyalázási kísérlettel Bayer udvari bértollnok kizárólag saját magát, pártját, és a kormányát szennyezi be.

De rendben, kezdjük az elején, ha már idáig rohadtunk a kormánypárti médiavezér jóvoltából:

1. Senki nem felelős nemhogy a nagyszülei, de még a szülei tetteiért sem. Ez egy mára közhelyes alapigazság, hiába jön Bayer a nácik gyerekeivel, ettől még az aljassága nem kisebb. Hogy Bayer közegének is világos legyen: minden ember a saját tetteiért felel, és akit be akarnak mocskolni a nagyapja bármiféle múltbeli tetteivel, nos, akkor csakis a mocskolóra hullik vissza az erkölcsi megvetés.

2. Az ég egy adta világán semmit nem jelent, hogy egy országban, ahol negyven éven át kommunista diktatúra volt, ott bárkinek a nagyapja kommunista volt, akár, mint Apró Antal, részt vett a forradalom leverésében, sőt a megtorlásokban is. Sokaknak volt kommunista rokona a múltban, a leszármazottak felelősséget az ő tetteikért nem viselnek, és ha az unokák demokraták és nem egy diktatúra szolgái, akkor meg végképpen aljas dolog őket a felmenőkkel besározni.  Sem Apró Antal tetteihez nincs köze Dobrev Klárának, sem ahhoz Donáth Annának, hogy az ő nagyapja pedig, sok lecsukása közül a Rákosi alatt bebörtönzése előtt a Rákosi titkárságot vezette egy rövid ideig.

3, Bayer mindezt pontosan tudja. Még azt is tudja ráadásul, hogy Donáth Ferenc, akit minden rendszer lecsukott, aki később központi alakja lett a demokratikus ellenzéknek, és aki egyike a legnagyszerűbb embereknek, akiket nekem volt szerencsém ismerni, aki nem mellesleg az egyik legokosabb ember is volt, akivel valaha is találkoztam, nos tehát Bayer pontosan tudja, hogy az orbáni diktatúra populista nyelve a bemocskolás, a gyűlöletkeltés, a félelem, egyszóval az aljas hazugság nyelve. Ugyanis még az is teljesen mindegy, hogy Apró Antal kiszolgálta a diktatúrát, Donáth pedig éppen csak megúszta a kivégzéseket, a nagyszülők sorsa nem befolyásolja az unokák megítélését. Csakis saját tetteik és nézeteik.

4. De Bayer persze ezeket mind tudja. De mindez nem érdekli. Mert nem kritizálni akarja ő Dobrev Klárát és Donáth Annát; ugyan. Bayer mocskolódni akar, gyűlöletet szítani, hergelni a saját tábort, és a jól bevált irracionalizált gyűlöletnyelvet fenntartani. És minél inkább meg tudja személyesíteni a valóságfedezet nélküli gyűlölet célpontjait, annál jobb neki és vélelmezett közönségének. Kritizálni, az munka. Gyűlölet kelteni könnyű és undorító.

5. Magam eddig is kritizáltam a DK-t is meg a Momentumot is. Csakhogy: én egy szabad és demokratikus országért és nemzetért írok, és nem a gyűlölet fokozásáért. Ugyanis ez a komcsizás meg libsizés, amit Bayer űz, lehet, hogy ma meg holnap termékeny talajra hull, mert szegény megvezetett rajongók elhiszik az ideológiai vezérúrnak, hogy az unokák is bűnösek. Persze hogy nem igaz: de a nép csak hörögjön, ne legyen fogalma a valóságról, például arról, hogy Donáth Ferenc erkölcsi nagyságához egyetlen fideszes politikus nem hogy nem ér fel, de ők egyenesen Donáth Ferenc ellentettjei: ő a diktatúrától eljutott a szabadság igenléséig, és az érte való harcig, a Fidesz pedig a szabadság igenlésétől eljutott a diktatúra kiépítésig.

Igen, 13 éve ismét önkényuralomban élünk. Van néhány millió ember, aki ma elfogadja Orbán és Bayer gyűlöletre és félelemre épített világát, de sajnálom: a történelem lapjaira ők mint egy 21. századi diktatúra fenntartói és haszonélvezői fognak bekerülni.   

6. Bárkinek bárki volt az apja, nagyapja, ükapja, mindenki csakis saját tetteiért felel.

De azért viszont igen.