„Támogassa
Publicisztika
Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Gábor György: Mese a mindannyiunk érdekeit lángpallossal védő szeplőtelen, makulátlan, hamvas és harmatos kormányról és a hatalmával rendre visszaélő bestiális, démonikus, vadállatias és sátáni Orvosi Kamaráról

26/02/2023 12:58

| Szerző: Gábor György

Milyen bánatos hatalommal élne vissza a MOK akkor, amikor épp a hatalommal szemben próbálja biztosítani az orvosok és a teljes magyar egészségügy elementáris érdekeit? Mert hiszen pont ez a MOK küldetésének lényege.

Az Orvosi Kamara küldöttközgyűlése felszólította a háziorvosokat, hogy az új ügyeleti rendszer kialakításához szükséges szerződéseket ne írják alá. Korábban a kamara jelezte, hogy megfélemlítéssel, fenyegetéssel, nyomásgyakorlással próbálják rávenni a háziorvosokat, hogy írják alá az új ügyeleti szerződéseket az Országos Mentőszolgálattal. Ezt követően Gulyás Gergely hatalommal való visszaéléssel vádolta meg a Magyar Orvosi Kamarát.

Gulyás miniszter tehát a hatalommal való visszaélés vádjával zsonglőrködik, de ne vesszünk el feleslegesen a részletekben, a prókátori csűrés-csavarásban, Gulyás miniszter kimondta, hát kimondta, úgyhogy a Magyar Orvosi Kamara teljes vezetőségét – esetleg valamennyi tagját - statáriális eljárás keretén belül azonnali hatállyal fegyházba kell zárni és nyolcszáz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtani, plusz teljes vagyonelkobzás (mindent átutalni a Gránit Bank számlájára, esetleg Tiborcz István közvetlen bankszámlaszámára), oszt jónapot!

Persze nem ártott volna, ha Gulyás miniszter szabadidejében átböngészte volna a Magyar Orvosi Kamara Missziós Nyilatkozatát, amelyből kisilabizálhatta volna, hogy „A Magyar Orvosi Kamara (MOK) minden Magyarországon működő orvos független, demokratikus, céhszerű testülete, amely tagjainak szakmai, erkölcsi és anyagi érdekvédelmet hivatott biztosítani.” Aztán Gulyás miniszter, hogy feltegye aznapi teljesítményére a pontot, a sikeres átböngészés után kísérletet tehetett volna az olvasottak értelmezésére.

A MOK tehát olyan érdekvédelmi szervezet, amely tagjainak szakmai, erkölcsi és anyagi érdekvédelmet biztosít. Manapság a leggyakrabban éppen az egészségügyet lebontó, azt miszlikre aprító és hűlt helyét besózó hatalommal szemben kénytelen ezt megkísérelni. Adódik tehát a kérdés: milyen bánatos hatalommal élne vissza a MOK akkor, amikor épp a hatalommal szemben próbálja biztosítani az orvosok és a teljes magyar egészségügy elementáris érdekeit? Mert hiszen – lásd a fentieket – pont ez a MOK küldetésének lényege. Továbbá még az is olvasható, hogy a MOK működését „a képviseleti demokrácia elvei szerint fejti ki”, de ezt már semmiképpen sem ajánlanám Gulyásnak olvasásra, mert az itt sorakozó, idegen csengésű szavak jelentését úgysem lenne képes felfogni: képviselet, demokrácia, elvek.

Szóval az érdekképviseletet biztosítani igyekvő MOK visszaél a hatalmával!

Nem ám a kormány, az bezzeg sosem tenne ilyet!

Hiszen a kormány sosem élt vissza a hatalmával, mindig csak érdekképviseletet biztosított. Például nem élt vissza a hatalmával, amikor lenyúlta a magánnyugdíjpénztárakat, csak a leendő nyugdíjasok pénzügyi gondoktól mentes érdekképviseletét biztosította. És a kormány nem élt vissza a hatalmával, amikor lenyúlta az egyetemek teljes vagyonállományát, azokat magánalapítványokba tolva át, s az alapítványokat kizárólag saját csatlósaival tömte tele, csupán az egyetemi polgárok érdekeit biztosította. És a kormány nem élt vissza a hatalmával, amikor idegen országok vezetőivel baltás gyilkosok kiadatásáról seftelt, csupán a köztörvényes bűnözők érdekeit biztosította. És a kormány nem élt vissza a hatalmával, amikor a Magyarországnak szánt irdatlan EU-s összegeket saját hűbéreseinek zsebeiben landoltatta, hanem a családi és baráti oligarchák érdekeit biztosította. És a kormány nem élt vissza a hatalmával, amikor garantáltan rendpárti és inkompetens rendőr kezébe adta az egészségügyet és az oktatásügyet, hanem csak az aktív, szorgos munkával eltöltött nyugdíjas éveit kívánta Pintér Sándornak biztosítani. És a kormány nem él vissza hatalmával, amikor ellenőrizhetetlen, átláthatatlan és Magyarországnak semmiféle előnyt nem jelentő vállalkozásokba csap bele orosz és kínai barátaival, amely vállalkozások jelentős részét az ország lakossága kifejezetten ellenzi, csupán az ötszáz évre titkosított szerződések titokgazdáinak megélhetését biztosítja. És a kormány nem élt vissza a hatalmával, amikor lélekben csupán 1,4 millió magyarról volt hajlandó tudni, s saját aljasságának feneketlen mélységénél sokkalta hülyébbnek gondolva az országot bejelentette, hogy a magyarok 97%-a nem szavazta meg a szankciókat. És a kormány nem élt vissza a hatalmával, amikor Rogán Antalt ültette be a soraiba, holott Rogánnak egészen máshol kellene üldögélnie, hiszen a kormány a mindenkori Rogán-család érdekeit biztosítja, tekintet nélkül annak változó összetételére. És a kormány nem élt vissza a hatalmával, amikor bírákat kényszernyugdíjazott, csupán a nyugdíjba küldött bírák nyugdíjas szabadidejének hasznos eltöltését kívánta biztosítani. És a kormány nem él vissza a hatalmával, amikor közpénzekből épít csónakázó tavacskát hattyúhidacskával, meg kisvasutat és kert végébe stadiont, csak a miniszterelnök elfojtott gyermekkori álmainak és titkos vágyainak megvalósulását biztosítja, elkerülendő a sosem realizálódó álmok miatti még nagyobb frusztráltságot és még jelentősebb dühkitöréseket.

És nem sorolom tovább, pedig lehetne, hogy hányszor, de hányszor nem élt vissza a kormány a hatalmával, csupán érdekbiztosított, de azt piszkosul meg rohadtul nagyon.

Viszont Gulyás Gergelynek a hatalommal való visszaélésre vonatkozó észjárását kölcsönbe véve megállapítható, hogy Szókratészt helyesen ítélték halálra, mert a filozófus, amikor fiatalembereket oktatott, a tudás hatalmával élt (vissza). És jogosan küldték máglyára Husz Jánost és Szervét Mihályt, mert mindketten a vallási és lelkiismereti szabadság hatalmával éltek (vissza). És méltán végezték ki az aradi tizenhármat, ugyanis valamennyien a függetlenség és a szabadság eszméjének hatalmával éltek (vissza). És hasonlóképpen megállapítható, hogy helyesen vetették máglyára a nemzetiszocialisták Heine, Freud, Werfel és Stefan Zweig munkáit, ugyanis mind a négy szerző a szólásszabadság hatalmával élt (vissza). És mondani sem kell, helyes döntés volt a szovjet hatalom részéről Szaharovot száműzni, mert ő a gondolatszabadság hatalmával élt (vissza).

És hagyni kell Gulyás minisztert státuszából fakadóan engedelmes lakájként viselkedni és a továbbiakban is hülyeségeket beszélni, ugyanis mindez nem a hatalommal való visszaélés esete, hanem a súlyos személyiségzavar tanulmányozóinak szakmai érdekeit biztosító és kutatási területük kifogyhatatlan aranybánya jellegéről gondoskodó érdekvédelem.