„Klubrádió
Publicisztika
Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete

Véletlenül a köztévé egyik csatornáját néztem, elbambultam. A Hungarikum Díjátadó Gála ment, Navracsics Tibor állt a színpadon. Olyan volt az egész, mintha a '70-es évek valamelyik május elsejéjén ünnepi beszédet mondott volna Korom elvtárs, vagy Berecz elvtárs...

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Csatamező vagy Lipótmező?

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

Fordított világ – Hardy Mihály jegyzete

18/01/2024 18:02

| Szerző: Hardy Mihály

A szuverenitásunk megvédésével megbízott állami hatóság épp a maradék szabadságunk elvételével foglalkozik, az igazságügy elejéről már nyugodtan elhagyhatjuk az "i" betűt, marad a gazság!

2024. január 18. Esti gyors-részlet (2024.01.18. Hardy Mihály jegyzete)
02:48
00:00
Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a… fordított világról. Mármint arról a fordított világról, amiben élünk. Ahol minden az ellenkezőjét jelenti annak, ami.

Most éppen Gulyás Gergely mai „aranyköpése” juttatta eszembe, aki egyenesen azzal vádolta a pedagógus szakszervezeteket, hogy – szavai szerint – ők voltak a pedagógus béremelés legfőbb akadályai. Így. Ahogy a médiaszakmában mondani szoktuk: képben-hangban, mikrofon és kamerák előtt, szemrebbenés nélkül. Egy civilizált országban (Magyarország ugye egyre kevésbé tartozik ebbe a halmazba) egy ilyen ostoba, szakszervezet-ellenes kirohanás után minimum le kellene mondania a miniszternek. Örökre.

Vagy ott van a nemzetközi kapcsolatok világa. A diplomácia, aminek minden írott és íratlan szabályát a visszájára fordította már Szijjártó Péter. Gondoljanak csak a külügyminiszter minősíthetetlen hangvételű nyilatkozataira, amikor mondjuk kioktatja az ukrán vezetőket vagy éppen az egyik legnagyobb szövetségesünk, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét küldi el melegebb éghajlatra.

Vagy ott van Kocsis Máté főfidesznyik, akinek a jele szerint a franciás neveltetése megállt annál, hogy franciakulccsal párszor jól elpáholhatták gyerekkorában. Különben nem mondana olyan ökörséget, hogy Daniel Freund német zöldpárti képviselőre a „náci tempó” jellemző, csak mert utóbbi bírálta az Európai Bizottság Orbánnal kötött elvtelen kompromisszumát.

És akkor még nem is beszéltünk a magyar oktatásügyről, aminek ma már nyilvánvalóan az a legfőbb iránya, hogy minél több legyen a műveletlen emberfő az országban. Az egészségügy? Ugyan már: az elkötelezett orvosok és nővérek minden erőfeszítése ellenére, maga az állami rendszer is végstádiumban van, aki bekerül oda, jobb, ha előre felveszi az utolsó kenetet. Mert ma már egy rutin vakbélműtétbe is simán bele lehet halni Magyarországon.

Itt tartunk. A szuverenitásunk megvédésével megbízott állami hatóság épp a maradék szabadságunk elvételével foglalkozik, az igazságügy elejéről már nyugodtan elhagyhatjuk az „i” betűt, marad a gazság! 2024-ben is mélységesen igaz George Orwell zseniális meglátása a diktatúrák fordított világáról. Csakhogy az 1984 című regény eredetileg rémitő jövőképnek készült, és nem kormányprogramnak…

Hardy Mihály jegyzete a 2024. január 18-i Esti gyors adásában hangzott el.