„Köszönjük,
Publicisztika
Lista – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Lista – Szénási Sándor jegyzete

Maradt még Deutsch "náci tempó” szövege. Tényleg joga van egy embernek másokat egy listázás miatt lefasisztázni, akinek a haverjai folyamatosan listáznak és bélyegeznek meg egész társadalmi csoportokat? Vagy azért, mert liberális, vagy annak kinevezett filozófusok, vagy pedofilként kezelt melegek, vagy az ún. Soros-hálózat "ördögien gonosz” figurái, köztük a TASZ nevesített munkatársai, vagy külföldi ügynöknek titulált civilek, vagy be nem hódolt kisegyházak, lázadni merészelő tanárok, a kormánylapban szégyenlistára került bírók, orvosok, ellenzéki művészek, vagy Kövér László szép szavaival "nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristák”: értsd újságírók.

Pokoli trófeák – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Pokoli trófeák – Rózsa Péter jegyzete

Éppen egy nappal az Európai Parlamenti képviselő választás előtt jelentette be az Akadémiai Dolgozók Fóruma, hogy mivel az egyetem a Lex CEU óta már nem vett fel újabb hallgatókat a magyar akkreditációs képzésre, és közben a Bécsbe költözött / űzött kampuszon felépült a teljes képzési rendszer, végleg befejezik az oktatási tevékenységet.

Fordított világ – Hardy Mihály jegyzete

18/01/2024 18:02

| Szerző: Hardy Mihály

 | Szerkesztő: Pálinkás János

A szuverenitásunk megvédésével megbízott állami hatóság épp a maradék szabadságunk elvételével foglalkozik, az igazságügy elejéről már nyugodtan elhagyhatjuk az "i" betűt, marad a gazság!

2024. január 18. Esti gyors-részlet (2024.01.18. Hardy Mihály jegyzete)
02:48
00:00
Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a… fordított világról. Mármint arról a fordított világról, amiben élünk. Ahol minden az ellenkezőjét jelenti annak, ami.

Most éppen Gulyás Gergely mai „aranyköpése” juttatta eszembe, aki egyenesen azzal vádolta a pedagógus szakszervezeteket, hogy – szavai szerint – ők voltak a pedagógus béremelés legfőbb akadályai. Így. Ahogy a médiaszakmában mondani szoktuk: képben-hangban, mikrofon és kamerák előtt, szemrebbenés nélkül. Egy civilizált országban (Magyarország ugye egyre kevésbé tartozik ebbe a halmazba) egy ilyen ostoba, szakszervezet-ellenes kirohanás után minimum le kellene mondania a miniszternek. Örökre.

Vagy ott van a nemzetközi kapcsolatok világa. A diplomácia, aminek minden írott és íratlan szabályát a visszájára fordította már Szijjártó Péter. Gondoljanak csak a külügyminiszter minősíthetetlen hangvételű nyilatkozataira, amikor mondjuk kioktatja az ukrán vezetőket vagy éppen az egyik legnagyobb szövetségesünk, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét küldi el melegebb éghajlatra.

Vagy ott van Kocsis Máté főfidesznyik, akinek a jele szerint a franciás neveltetése megállt annál, hogy franciakulccsal párszor jól elpáholhatták gyerekkorában. Különben nem mondana olyan ökörséget, hogy Daniel Freund német zöldpárti képviselőre a „náci tempó” jellemző, csak mert utóbbi bírálta az Európai Bizottság Orbánnal kötött elvtelen kompromisszumát.

És akkor még nem is beszéltünk a magyar oktatásügyről, aminek ma már nyilvánvalóan az a legfőbb iránya, hogy minél több legyen a műveletlen emberfő az országban. Az egészségügy? Ugyan már: az elkötelezett orvosok és nővérek minden erőfeszítése ellenére, maga az állami rendszer is végstádiumban van, aki bekerül oda, jobb, ha előre felveszi az utolsó kenetet. Mert ma már egy rutin vakbélműtétbe is simán bele lehet halni Magyarországon.

Itt tartunk. A szuverenitásunk megvédésével megbízott állami hatóság épp a maradék szabadságunk elvételével foglalkozik, az igazságügy elejéről már nyugodtan elhagyhatjuk az „i” betűt, marad a gazság! 2024-ben is mélységesen igaz George Orwell zseniális meglátása a diktatúrák fordított világáról. Csakhogy az 1984 című regény eredetileg rémitő jövőképnek készült, és nem kormányprogramnak…

Hardy Mihály jegyzete a 2024. január 18-i Esti gyors adásában hangzott el.