„Klubrádió
Publicisztika
Spárbox – Dési János jegyzete
Publicisztika

Spárbox – Dési János jegyzete

Ez a miniszter körülbelül felméri a helyét a világban és beáll egy ilyen színvonalas üzleti vitába, segédcsendőrnek. Most még csak a kisebb pofonok kiosztása tartozik rá, de bizonyára belejön majd még a verőember szerepébe. Drukkoljunk neki. A Spar meg vegyen bokszleckéket, ha nem tetszik neki a vircsaft.

Couleur locale – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Couleur locale – Józsa Márta jegyzete

Erre itt azt mondanók: megoldjuk okosba’. És azt is tesszük: ha nincs orvos, akkor gyógyíttatunk kézrátéttel, ha nincs iskola, akkor egy határral odébb küldjük a gyerekeket tanulni és így tovább. Miközben egy várbeli teraszon pöffeszkedik vastag tárcájával egy-két fazon, és még ezen is ő keres.

Reiki – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Reiki – Szénási Sándor jegyzete

A reiki, bulvárszint ide, vagy oda, régóta áthatja nemcsak a kórházi világot, de a közéletet, sőt a politikát is, ergo azt is régóta tudjuk, hogy a kézrátétel igenis boldoggá teszi a magyart, másra már nem is vágyik.

Arató András: Küldetésesen

26/08/2023 11:56

| Szerző: Arató András

"Hogy pontosan miben áll itt a lényeg, azt még nem értettük meg. És valószínűleg ebben áll a lényeg: nem kell mindent érteni!"

„Magyarnak lenni egy küldetés, valószínűleg a világ egyik legszebb küldetése” – idézi a Tranzitban megszólaló miniszterelnököt az a kormányt leszámítva szinte mindenkitől független portál, amelyik előszeretettel utánközöl írásokból idézeteket, a háziorvos és a gyógyszerész megkérdezése nélkül is állandó mellékhatással, hogy utána küldetéseseket lehessen zsidózni, a citált mondatok tartalmától teljesen függetlenül.

Felületes szemlélő jut csak arra a hamis következtetésre, hogy ezen a világ figyelmét magára vonó, miáltal az éppen zajló atlétikai vébére akaratlanul is árnyékot vető eseményen honunk vezetője aljas szándékból éktelen zagyvaságokkal terhelte volna nemzetünk alacsonyabb kapacitású tekervényekkel bíró polgárait az ő boldogság hormonkészletük feltuningolása céljából.

Hát nem.

Hiszen az élet, bármely vetületét nézzük is, az nem más, mint focimeccsek egy nagy füzére. Az pedig olyan valami, amiben részint a kétharmad áll, mint a cövek, továbbá vannak ők, a Góliát, és vagyunk mink, a Dávid. De mi nem egyszerű Dávid vagyunk, hanem szuper Mario, aki nem egyszer, hanem csak mostanáig négyszer parittyáztuk fejbe őket, és még jó sokszor megtesszük újra (meg újra), egyrészt mert élvezzük, másrészt meg minden meccs addig tart, amíg nem  győzünk - ez immár jó szokásunkká vált, amit szeretnénk megtartani. A régi Dávid ostoba módon egy röpítéssel elintézte az ő óriását, elvéve ezzel az évenkénti kitűnő szórakozását a népnek. És ha nem ott rugdosunk, ahol a labda van, hanem máshol, akkor a cövek nem pusztán tizenhárom esztendeig áll, hanem tovább, minimum még vagy tíz esztendeig, mert kábé annyi kell ahhoz, hogy ami már most tökéletes, az még tökéletesebb legyen.

 
Orbán Tranzit 2023
Fotó: Youtube
 

A kommunistával azonos liberális szerint a lényeg te vagy, de számunkra, azaz a konzervatív számára a lényeg én vagyok. Pardon, itt összekeveredtek a sorok, tehát valójában „a konzervatív hozzáállás rájön arra, hogy van néhány dolog, ami fontosabb számunkra, mint mi magunk: ilyen a család, a hazánk, az Isten és a hozzáfűző kapcsolat.” Tehát a konzervatív hozzáállás egy gondolkodó lény, ami (aki?) rájön dolgokra. Ő (ti. a konzervatív hozzáállás) nyugaton még gyenge, de nálunk erős. (A „még” időhatározó optimista zamatot ad a gondolatnak, talán lehet még belőle hajósinas, és akkor már nem hanyatlik tovább.) Figyelem: stabil konzervatív politikai többség csak Magyarországon van! A többi helyen a Góliátok még tudnak győzni – egyelőre nekik dolgozik a VAR, de majd Pintér alá rendeljük.

A küldetésnek van egy mára elavult értelmezése, mi szerint az egy olyan fennkölt valami, amit vagy magára vesz valaki, vagy kioszt, rátestál a viselőjére egy számára minden kritikán felül álló létező vagy imaginárius személy, entitás vagy fogalom. Mucius Scaevola csonkig égette a jobb kezét Porsena etruszk király előtt, miután jól elkúrta a merényletet, a király helyett egy írnokot szúrt le. Amivel megmentette Rómát. A részleteket mellőzve jegyezzük meg, ha valamiképpen fordítva alakul a végkimenet, és nem Róma lett volna később a világ ura, hanem az etruszkok, akkor most egy írnok küldetéséről beszélnénk, sőt, tán még a nevét is tudnánk.

Csak látszólag kanyarodtunk el a rögvalóságtól, hogy ti. átalakult a küldetés fogalma. Hogy pontosan miben áll itt a lényeg, azt még nem értettük meg. És valószínűleg ebben áll a lényeg: nem kell mindent érteni!

Még sokat beszélt a miniszterelnök, tehát sok további okosságot bocsájtott az ő népe rendelkezésére, például hogy a jobboldalnak olvasnia kell a másik oldal irodalmát is, ami csupa gonoszat akar, és nemet mondunk a birodalmi logikára, és (így) nem lehet legyőzni az oroszokat, hanem másképpen, meg az ország (futball)pályára állt, és a jövő, ami előttünk áll, az nagy, és van terv, szétszórt, sporadikus küzdelem meg nincs, viszont van győzelemre vezető kultúrája, identitása, gyors észjárása, kreativitása a magyaroknak, meg még eszessége is.

„Magyarnak lenni egy küldetés, valószínűleg a világ egyik legszebb küldetése” – a „valószínűleg” szóban kimutatkozott a magyarok vezetőjének közmondásos szerénysége. Hiszen nyilvánvalóan nem valószínűségről, hanem bizonyosságról van szó. Irigyelnek is minket a világ összes emberei, akik nem magyarok, hiszen „nagyok leszünk, erősek leszünk és tiszteletre méltóak leszünk!”

Leszünk? Vagyunk! Küldetésünknek minden pillanatban eleget teszünk, találjon minket az élet helikopteren, katonai repülőn, yachton.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB