„Támogassa
Publicisztika
Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete

Nem számítanak a szakmai vélemények, a műszaki és egyéb okok egy politikailag felértékelt terv megvalósításakor. Csak az számít, hogy a kormány vezetője mit akar. És hogy mit akar általa például egy igazi nagyvezér, a kínai kommunista párt és kormány első embere, Hszi Csin-ping. Rózsa Péter jegyzetében a zalai olajmezőtől és Rákosi elvtárstól jut el napjainkig.

Brancs – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Brancs – Szénási Sándor jegyzete

Az, hogy Orbán és Gyurcsány egy brancs lenne, első pillantásra azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszert ketten állították elő, ami azért hazugság, mert Orbánt semmilyen nyomás nem kényszerítette egy autokrácia kiépítésére, viszont az nem hazugság, hogy Gyurcsány kormányzása gyakorlatilag minden féket eltakarított Orbán útjából.

Arató András: A miniszterelnök válaszol és egyéb eleganciák – (töredékes heti napló)

8/07/2023 16:23

| Szerző: Arató András

A valamelyik baráti, tehát nem uniós országból hazafelé tartó katonai repülőgép tett egy kis kitérőt Toscanában, ahol a kis nagy ember gyermeke egy egyetemen közelről tanulmányozhatja a Nyugatnak az ő hanyatlásáOrbán még a NER-ben megszokottnál is részletesebb, konkrétabb, érdemibb és stílusosabb választ adott Hadházy Ákos kérdésére.

A valamelyik baráti, tehát nem uniós országból hazafelé tartó katonai repülőgép tett egy kis kitérőt Toscanában, ahol a kis nagy ember gyermeke egy egyetemen közelről tanulmányozhatja a Nyugatnak az ő hanyatlását. Ez a kis vargabetű pusztán néhány millióba került az adófizetőknek. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő aziránt kotnyeleskedett honunk mindenért felelős vezetőjénél, hogy a pilóta ugyan kitől kapta az utasítást az iránymódosításra. Orbán még a NER-ben megszokottnál is részletesebb, konkrétabb, érdemibb és stílusosabb választ adott a kérdésre:

„Azt értse meg, hogy maga egy olyan sunyi alak, hogy magával senki sem áll szóba.” A jobb érthetőség kedvéért bővebben is kifejtette a mondandóját:

"Az az érdekes, hogy mindig hazudozik, mindig sunyi, mindig sompolyog, mint egy rossz róka. Egy szőrét hullató, rossz, vidéki róka."

 
kép: Hadházy Ákos Facebook-videója
 

Elképesztő, hogy egy ember ilyen nagyvonalúan adjon át végtelennek tűnő tudásából. A tudatlan átlagpolgár eddig abban a tévhitben élt, hogy a róka szőrhullajtása évszaktól függő, ám most megtudtuk, a vedlés léte azon a település-fajtán múlik, ahol a ravaszdi életvitelszerűen leledzik.

Ilyen az, amikor két vidékről a fővárosba migrált férfiember kvaterkázik. Az egyik mindig hazudik a kérdéseivel, a másik meg folyton-folyvást az igazat válaszolja.

*

A magyar kormány Törökországgal egyeztet Svédország NATO-tagságának ratifikálásáról. Nem Franciaországgal, Hollandiával, az USÁ-val, vagy Szlovéniával, minthogy ezekkel hazánknak nincs élménye egy százötvenéves közös országvezetői munka gyümölcseiről. Orbán kormánya köztudottan nagyon szeretné már a szövetségen belül tudni a svédeket, csakhogy e szándéka fönnakad a Fidesz-frakció ellenállásán. Erdogan bizonyára abban ad tanácsot barátjának, hogy miként lehetne meggyőzni e felelős honatyákat a talánmégisről.

 
kép: Facebook/Szijjártó Péter
 

Országunk üdvöskéje, aki még csak nem is gondol a szandál és a zokni egyidejű viselésére, fogadta orosz kollégáját, Murasko egészségügyi minisztert. Szíjjártó országunk főorvosát, Pintér belügyért helyettesíthette a baráti csevegés során (nyilván hozzáértéssel, hisz’ vakcina- és alvásügyi fürkész szakértelemmel is bír), és e minőségében elmondta, hazánk nemcsak ésszerű, hanem pragmatikus kapcsolatokat akar ápolni Oroszországgal, aminek keretében több atom-, mint szárazelem-gyártás lesz a Kárpátmedencében. Az atom ugyanis nagyon praktikus, kis helyen elfér, mert pirinyóbb még a legkisebb gombelemnél is. A külügyminiszterek gyöngye elítélte a háborút, mint olyat és az Ukrajnának nyújtott fegyverszállításokat, ami éppúgy oka a harci cselekmények elhúzódásának, mint a honi inflációnak. Murasko elvtárs bíztatta továbbá magyar partnerét: Moszkva támogatja az Oroszországban működő OTP-t és magát Richter Gedeont is. A CIA és a Deuxième Bureau ügynökei máris morzézzák a titkos üzenetüket: ezek szerint Putyin az egészségügyi miniszter hatáskörébe rendelte az atomerőművek, a bankszféra és Gedeon bácsi felügyeletét.

*

A Fidesz-frakció megszavazta a pedagógusok státuszát megszüntető törvényt. Minthogy eddig volt nekik olyanjuk, következésképpen adni nem lehetett nekik, csak elvenni tőlük.

Átmenetileg úgy tűnhet, mintha az óraszámmal nőtt volna a tanárok terhelése, de ez a tévhit csak addig marad fenn, amíg végre kézhez nem kapják azokat a szövegeket, amiket szó szerint kell felolvasni a tudás iránt szomjazó kisebb és nagyobb nebulóknak. A túl sok üres óra amúgy is ártalmas, hiszen teret ad a gondolkodásra, tervezgetésre, ami nem dolga a pedagógusoknak, és nem is vezet semmi jóra.

 
státusztörvény elleni tüntetés 04.24-én
 
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

Egyesek levelekkel zaklatták a háztartási- és fülbevalódivat-diktátori tevékenységével elhíresült hölgyet, a családok védőszentasszonyát, Dugovics Titanillát, fogyasztaná tán ki a pennájából a tentát. Sepercbe sem telt neki, abban a szent minutumban hányt-vetett, s firkantott, amint elibé rakták a törvényt, miként tették azt a két nagy elődök, Humorzsák János és Idegen Toll.

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB