„Köszönjük,
Publicisztika
Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete

Egy hölgy közölte, hogy mától egyetlen betevője a capuccino lesz, mégpedig éjjel és nappal, '56-osok unokája ő, aki nem tűrheti a justizmordot, és a tejeskávé szakadatlan fogyasztásával ország-világ, de még Gianni Annoni előtt is hajlandó demonstrálni, hogy eddig és ne tovább a magyar nemzet megbecstelenítésében.

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete

Magyar Péter mondanivalója, álláspontja, ilyen tempó mellett finoman szólva nem mindig koherens. Azt mondta, nem megy Brüsszelbe, majd egy irányított szavazással legitimálta döntését, amit idővel azok a hívei is megbocsátanak neki, akik most úgy gondolják, hogy vezetőjük megy a tutiba, havi tízezer euróért, plusz extrák.

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete
Publicisztika

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete

Az a csúnya pesti pletyka már korábban szárnyra kapott, hogy a kamerák előtt szexelőkből meggazdagodott pornómágnás azért vágott bele a politikába, mert magasabb helyről ezt kérték tőle, cserébe futni hagyják. Kétségtelen, az események egymás után rakása akár efféle olvasatot is megenged. De az biztos, jogilag Gattyán mindenképpen ártatlan – és talán számára a legfájdalmasabb, ha igaz, ez a történet. Ugyanis a gyanú ott lebeg a feje fölött.

Felcserek – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Felcserek – Józsa Márta jegyzete

Nem tudni, át kell-e menniük a csicska-korszakon, kapnak-e majd kimenőt, mi lesz a katonai fokozatuk, milyen a lepedő a priccseken és van-e wifi a kóterban. Kötelező lesz-e a kardiológusoknak a surranó? Minden obsitos felcsernek jut-e kellő gyíkhús-ellátmány?

 Késlekedő következtetések – Dési János jegyzete
Publicisztika

Késlekedő következtetések

Van, hogy a békepárti törvénybuheráció nem úgy sül el, az élet még Orbán Viktornál is rafináltabb néha. Bezzeg Balog Zoltánt nem billentik ki a kínos beszélgetések. 

A falusi miniszterelnök – Kárpáti Iván jegyzete

23/04/2024 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A vidékből is inkább azt szereti, amit egykor a főnemesek, több ezer négyzetméter bizonyítja ezt Hatvanpusztán, ha a Holdról nem is, de repülőről jól látható.

2024. április 23. Esti gyors-részlet (2024.04.23. Kárpáti Iván jegyzete)
01:26
00:00

Tökéletes kép. Orbán néhány tucat szigorúan válogatott ember előtt, egy uniós pénzből felhúzott gabonatárolóban, a független sajtó kizárásával uszít az Európai Unió ellen, ahogy fogalmaznak, „berúgja a kampányt”. A szokásos plebejus pózba vágja magát, mint az első „falusi” miniszterelnöknek.

Hogy ez tényszerűen nem igaz, azt már sokan megírták, sorolva a példákat. Én csak Nagy Ferenc kisgazda kormányfőt emelném ki, mert az akkor már emigrációba kényszerített politikussal együtt emlegette sváb-kulák nagyapámat a kommunista megyei sajtó, az emberének titulálva.

Orbánnak már több mint 40 éve semmi köze a faluhoz, városi politikus, az elit elmaradhatatlan része. A hegyen lakik. A vidékből is inkább azt szereti, amit egykor a főnemesek, több ezer négyzetméter bizonyítja ezt Hatvanpusztán; ha a Holdról nem is, de repülőről jól látható.

A klánja már a látszatot sem akarja fenntartani, az urbánus luxus elkötelezett hívei, földet többnyire csak akkor látnak, amikor a magángép felemelkedik velük Ferihegyen és kitekintenek az ablakon a cselédekre. De nem mindenkit lehet ezzel megvezetni, akárhány tonna gabonát is hordanak össze mögé, egyre kevésbe takarja ki a valódi képet.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. április 23-i adásában hangzott el.