„Klubrádió
A lényeg

Völner Pál: Nem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi

13/12/2021 11:35

| Szerző: Klubrádió

Nem vesz részt az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium múlt héten lemondott államtitkára, akit a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsít – írja a 24.hu.

Völner Hargitai Jánosnak, a parlamenti bizottság elnökének azt írta, hogy nem kíván részt venni az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén, és egyben kérte az elnököt, hogy döntsenek mentelmi joga kiadásáról.

Völner Pál levelét a politikus ügyvédje, Papp Gábor juttatta el a 24.hu-nak, amiben azt írta, hogy "A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi. ... A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni".

Frissítés: Ahogy az várható volt, a mentelmi bizottság javasolja az országgyűlésnek, hogy függesszék fel a hivatali vesztegetéssel vádolt Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A parlamentben csak kedden szavaznak róla, de a Fidesz már előre jelezte, hogy a kormánypárti képviselők igent fognak nyomni.