„Köszönjük
A lényeg

Vitézy Dávid: Addig kell új választásokat kiírni, ameddig Karácsony azt meg nem nyeri

13/06/2024 18:06

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Gőzsy Kati

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi Karácsony Gergely. A főpolgármester csütörtöki tájékoztatóján azt mondta, hogy ez az egyetlen válasz a kialakult helyzetre. A tájékoztató után Vitézy Dávid a Facebook-oldalán reagált a bejelentésre: addig kell új választásokat kiírni, ameddig Karácsony azt meg nem nyeri.

„Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri. Csak az a jó választási eredmény, ahol a ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása” - írta Vitézy Dávid a Facebook oldalán. Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott: a választás vasárnap megtörtént, végre abban kellene tisztán látni, hogy ki nyerte, ki lett Budapest főpolgármestere.

„Ezt a választást Karácsony Gergely rendezte, a Főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége. Karácsony Gergelytől jóval több szerénységre számítanék, ha már Budapest köztársaságban egy főpolgármester-választást se sikerült megszerveznie fennakadások nélkül.”

Vitézy mint mondta - Karácsonnyal szemben - csökkenteni, nem pedig növelni szeretné a feszültséget és a bizonytalanságot ebben a nehéz helyzetben, amibe Budapest került. Mint írta: tudja és érzi a felelősséget, aggódik Budapestért. Szerinte az újraszámolás célja, hogy korrigálni lehessen a választás napján elkövetett esetleges szavazatszámlálási hibákat. Azt is hangsúlyozta, hogy ezekért nem az áldozatos munkát végző szavazóköri delegáltak felelősek, hanem az ellentmondó segédletek és a választást lebonyolító fővárosi szervek megkésett, a szavazókörökbe el sem juttatott állásfoglalásai.