„Klubrádió
A lényeg

Viharok várhatóak ma is, késnek a vonatok

5/08/2023 07:31

| Szerző: Klubrádió

Jelentős károkat okozott az éjszakai vihar Fejér, Tolna és Pest megyében, több vonalon korlátozottan, késésekkel járnak a vonatok. Szombaton a zivatarokat nagyobb területen felhőszakadás, néhol pedig jégeső kísérheti.

Jelentős károkat okozott az éjszakai vihar Fejér és Tolna és Pest megyében, több vonalon korlátozottan, késésekkel járnak a vonatok. Szombaton a zivatarokat nagyobb területen felhőszakadás, néhol pedig jégeső kísérheti.

Vonatközlekedés:

Budapesten több elővárosi vasútvonalon nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a vonatközlekedés – írta a Mávinform közlése alapján a 24.hu. Szombat hajnaltól jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan, a Budapest-Veresegyház-Vác illetve a Budapest-Cegléd vonalon.

Indulás előtt érdemes utánanézni a friss információknak Nógrád megyében is, hajnalban szünetel a vonatközlekedés Magyarnándor és Nógrádkövesd, illetve Balassagyarmat és Drégelypalánk között is.

Aszód és Galgamácsa között sincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.

Ötven vasútállomást újít fel a MÁV
 
Budapest, 2019. augusztus 26. Peron a MÁV 50 megújuló állomás elnevezésű programja keretében felújítás alatt álló Kőbánya alsó megállóhelyen.
 
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

 

Szombati időjárás:

Továbbra is kiadós esőre számíthatunk. A zivatarokat nagyobb területen felhőszakadás, néhol jégeső is kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 35 fok között alakul, a kánikula elsősorban az ország keleti és délkeleti részén várható – számol be a 24.hu.

Viharkárok:

Sok munkát adott a tűzoltóknak az éjszakai vihar. Számos riasztást kaptak Fejér és Tolna megyéből, elsősorban az utakra dőlt fák és megrongálódott villanyvezetékek miatt. Pest megye déli és keleti részén több mint 160 bejelentés érkezett vízkárok miatt, garázsokba, pincékbe és házakba is beömlött az eső. Budapesten, elsősorban a pesti oldalon jelentettek károkat, szintén fakidőlések és a garázsokba, pincékbe illetve alagsori lakásokba és aluljárókba befolyt víz miatt, többen a kiszivattyúzásban kértek segítséget.