„Klubrádió
A lényeg

Veszteséggel kezdett Orbán Ráhel bababoltja

31/05/2022 15:28

| Szerző: Klubrádió

Orbán Ráhel tavaly nyáron alapította meg az Odu Store Kft.-t, amely babaholmik árusításával foglalkozik; az üzlet csak nemrég nyitott meg, de a webshop már működik egy ideje. Az első, tört évre vonatkozó éves beszámoló alapján nem volt nagy pénzmozgás a cégnél, 233 ezer forint bevételre jut csaknem 2 millió forint anyagjellegű ráfordítás. Az is kiderül, hogy kölcsönből indította be bababoltját a miniszterelnök lánya.

Ahogy az mfor.hu felidézi, Orbán Ráhel 2021 júniusában alapította meg az Odu Store Kft.-t, amely babaholmik árusításával foglalkozik. Tavasszal pedig derült ki, hogy már működik a bababolt webshopja, a fizikailag a Hegyvidék bevásárlóközpontban lévő üzlet pedig az elmúlt hetekben nyitott meg.

Ezek alapján a cikk szerint nem meglepő, hogy az első, tört évre vonatkozó beszámoló nem árulkodik hatalmas pénzmozgásról. Online kereskedelmi tevékenységből 233 ezer forint bevételre tett szert a bolt, és ezzel szemben majdnem 2 millió forint anyagjellegű ráfordítás keletkezett. Személyi jellegű ráfordításra ugyanakkor nem költöttek, nincs alkalmazottja a cégnek.

Mint írják, az eredménybeszámolónál érdekesebb a cég mérlege, amelynek főösszege majdnem 37 millió forint. A mérlegből kiderül, hogy 27,6 millió forintnyi forgóeszközzel rendelkezik, amelynek nagy része, 17,4 millió forint pénzeszköz, majdnem 6,5 milliós készlettel rendelkezett a cég év végén és már volt 3,7 millió követelése. Ami a másik oldalt illeti, abból kiderül, hogy ez a több mint 17 millió forint pénzeszköz egy jókora kölcsönnek köszönhető.

A cégnek ugyanis 35,6 millió forintos tartozása van, amely teljes egészében rövid lejáratú. Ebből 8,6 millió forint a szállítókkal szemben keletkezett, 27 millió forint pedig kölcsön címén került a könyvekbe. Az azonban, hogy ki a hitelező, nem derül ki a kiegészítő mellékletből.

A bababoltról két hete írtunk, amikor kiderült, hogy Orbán Ráhel és családja visszaköltözött Marbelláról Magyarországra.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd // részlet)