„Klubrádió

Véget vetnek az őszi félévnek az SZFE-n, bezárják az épületeit

6/11/2020 20:22

Leállítja az őszi félévet a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése, amely azt is közölte, az oktatási és a kollégiumi épületeket lezárják. A hallgatói önkormányzat egyelőre értelmezi a levelet.

Felfüggesztette a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi félévét Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes. Erről péntek este fél hét előtt nem sokkal küldtek hivatalos tájékoztatót a hallgatóknak. Közölték "az egyetem épületei 2020. november 9. napjától 2021. február 1. napjáig oktatási tevékenység és kollégiumi lakhatás tekintetében zárva tartanak" 

A Telex által ismertetett levélben azt írják, a blokád miatt az egyetem vezetése már több mint egy hónapja nem tud bejutni az egyetem épületeibe, emiatt nem látnak rá az oktatás tényleges folyamataira, korlátozottan tudnak csak döntéseket hozni, és nem tudják ellenőrizni a létesítmények rendeltetésszerű működését. Azt állítják, az egyetem működésének konszolidálása érdekében tett tárgyalásokat a hallgatók és az oktatók elutasították. 

Csernai Mihály, HÖK-elnök a Telexnek azt mondta, értelmezik a levelet, kialakítják a közös álláspontjukat, és hamarosan reagálnak. 

free SZFE
 
 Fotó: Pálinkás János