„Klubrádió
A lényeg

Várkonyi Mészárosról: A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni

28/09/2023 20:40

| Szerző: Klubrádió

"A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás" – magyarázta Várkonyi Andrea, az ország leggazdagabb emberének felesége a Blikk beszámolója szerint csütörtökön a High-Tech Suli program megnyitóján. 

A programra, az amúgy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Bankholding épületébe Mészáros kézenfogva érkezett feleségével; 660 milliárd forintos vagyonából ő támogatja a programot.

Várkonyi Andrea, a korábbi televíziós műsorvezető nyitotta meg köszöntőjével az eseményt, amelyről a Blikk számolt be.

"2020-ban indultunk el a High-Tech Suli Programmal. Ne felejtsük el, akkor már nyakig a koronavírus-járvány második hullámában voltunk. A lányom akkor még általános iskolásként távoktatásban tanult annak minden szépségével. Én a szülői oldalról tudom, hogy milyen nehéz volt ez az időszak, együtt írtuk a dolgozatokat és nagyon jó jegyeket szereztünk" – idézte fel mosolyogva a lap szerint a többnyire pedagógus közönségnek Várkonyi.

Aki szerint ez a helyzet rávilágított arra, hogy az oktatást milyen téren lenne szükséges felzárkóztatni: az elmúlt években több mint egymilliárd forintot fordítottak oktatásfejlesztésre.

A tantermen kívüli világgal és a munka világával is össze
 
Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa és felesége, dr. Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a Mészáros-csoport támogatásával 2020-ban létrejött High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián Budapesten 2023. október 28-án. A tantermen kívüli világgal és a munka világával is összeköti az oktatást a High-Tech Suli program. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

"A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás. Úgyhogy megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha ebben a szegmensben nyitnánk egy ilyen kaput és valahogy segítenénk az iskolákat. Azt mondta, hogy természetesen, vágjunk bele" – fűzte hozzá.

Az eseményen elsőként Várkonyi Andrea mondott beszédet, aminek végén Mészárossal egy csokor virágot és egy emlékplakettet kaptak saját alapítványuktól. A High Tech Suli program iskolák digitalizációját segíti, digitális táblákat, laptopokat és nyomtatókat szállítanak iskoláknak.

A Blikk szerint az eseményen közvetlenül viselkedett a pár, amely néhány hete még egy 63 méteres luxusjachton nyaralt az Adrián. Várkonyi Andrea beszélt az egymilliárd forintos oktatási támogatásról, azonban, ahogy a Telex megjegyzi, arról nem ejtett szót, hogy az említett jacht ára körülbelül 27 milliárd forint.