„Klubrádió
A lényeg

Varga Judit szerint azért hekkeltek meg kormánylapokat, mert "mást mernek mondani", mint a liberálisok

28/03/2022 13:25

| Szerző: Klubrádió

Hétfőn reggel elérhetetlenné vált több kormányközeli propaganda újság, mint a Nemzeti Sport, a 888, a Metropol, a Figyelő, a Szabad Föld és a Mandiner nevű lap. Korábban az volt olvasható náluk, hogy "Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része". Varga Judit igazságügyi miniszter úgy reagált: "több jobboldali hírportált megtámadtak és elérhetetlenné tettek csupán azért, mert azok mást mertek mondani, mint a nemzetközi liberális mainstream média".

Mi is beszámoltunk róla, hogy hétfőn reggel elérhetetlenné vált több kormányközeli propaganda újság, mint a Nemzeti Sport, a 888, a Metropol, a Figyelő, a Szabad Föld és a Mandiner nevű lap. Az újságokat azután kapcsolták le, hogy a Telex szerint reggelre egy olyan üzenet fogadta az olvasókat, ami arra hívta fel a figyelmet, hogy:

„Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része! Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propaganda média!”

A lapok címlapján Orbán-kormányt kritizáló tartalmak voltak láthatók, interjúk Márki-Zay Péterrel, továbbá leleplezett kormányzati hazugságok. A háttérben valószínűleg az Anonymous hackercsoport állhat, amely odaszúrt még egyet a kormányoldalnak, azt írták: „A wishről rendelt, anonymoust másoló arculatot hanyagoljátok, találjatok ki valami egyedit!” Ezzel az úgynevezett Városháza-ügyet bemutató, magyarul beszélő alakra utalnak, aki a sok esetben gyenge lábakon álló, ellenzéki politikusokat megcélzó lejáratóanyagokat szokta közölni.

Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált az akcióra, és azonnal a választás tisztasága felett őrködő EBESZ figyelmébe ajánlotta. Azt írta: „Megmutatkozik a világhírű baloldali sajtószabadság. Ma reggelre több magyar jobboldali hírportált megtámadtak és elérhetetlenné tettek csupán azért, mert azok mást mertek mondani, mint a nemzetközi liberális mainstream média.”

Varga úgy gondolja, hogy portálok ellehetetlenítése és újságírók vegzálása vár a kormányoldalra, ha a baloldal kerül hatalomra április 3-án. (A Népszabadságról nem ejtett szót.)

„A baloldal bűnözőket bérelt fel a kampányban? Ez is benne lesz vajon az EBESZ-jelentésben? Úgy látszik, a „nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig küzdeni fogok azért, hogy mondhasd”-ból eljutottunk a „ha nem vagy velünk, akkor elhallgattatunk” dogmáig” – írta Varga Judit