„Köszönjük,
A lényeg

Varga Judit ex-férje is lemondott és nem tett lakatot a szájára

10/02/2024 21:27

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter, Varga Judit ex-férje a héten egyszer már kritikus megjegyzést tett kommentben Skrabski Fruzsina posztja alatt, ezúttal viszont a Facebookon elég erős szavakkal kritizálta a rendszert, melynek egykori feleségével ő is haszonélvezője volt sokáig.

Magyar Péter 15 éven át volt Varga Judit férje, míg a választások után el nem váltak. (A hírek szerint fentebbi parancsra meg kellett várni a választásokat, hogy ezt megtehessék.) Ex-feleségének február 10-i lemondása után a Facebookon kitett posztjában kijelenti, hogy lemond azokról az állami pozíciókról, melyeket eddig betöltött. Korábban, 2018 és 202 között a Diákhitel Központ vezetőjeként dolgozott, saját kezdeményezésére távozott onnan, akkoriban, amikor kiderült, hogy bűnözői körök szállták meg a területet, akik szegényebb, képzetlenek fiatalokat arra vettek rá, hogy tanulónak jelentkezzenek, és vegyenek fel hitelt. A pénzt a megbízók kaparintották meg, a kötelezettség a pórul járt fiatalokon maradt.

Ezután más állami cégek menedzsmentjében bukkant fel Magyar, a Volánnál lett igazgatósági tag, valamint a Magyar Közútnál. Ezekről a pozíciókról mondott le most Magyar Péter, valamint a részben az állam, részben a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról. "A lemondás mögött nem szakmai okok állnak" – írja.

„Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.”

„Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.

12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: "Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom."

Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké."