„Klubrádió
A lényeg

Hírzárlatot rendelt el Kövér a Völner-ügyben. "Valóban trágyadomb az EMMI?"

3/02/2022 12:27

| Szerző: Klubrádió

Hírzárlatot rendelt el a miniszterek számára Kövér a Völner-Schadl fideszes korrupciós botrányban – írja a Facebookon Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt társelnöke, frakcióvezetője.

"Kövér László visszautasította azokat az írásbeli választ igénylő kérdéseimet, amelyeket két hete küldtem el a kormány összes tagjának annak kapcsán, hogy Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár és jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: 'Az EMMI egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek. Csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező, lusta embert'.

Azt szerettem volna, ha Völner Pál után ők is elmondják a véleményüket arról, hogy valóban trágyadomb-e az EMMI, különbözik-e az ő minisztériumuk az EMMI-től, az EMMI vezetésének kisebbségi komplexusa, lustasága miatt van-e tragikus helyzetben a mai oktatási és egészségügyi rendszer, és ezért képtelenek-e szakszerű és releváns kérdésekre épkézláb válaszokat adni.

Úgy látszik megijedtek a kérdésektől, ezért aztán Rétvári Bence az EMMI államtitkára azt kérte Kövér Lászlótól, hogy ne kelljen válaszolniuk a számukra kellemetlen kérdésekre." – írja az MSZP-s politikus.

Tóth Bertalant az Esti gyorsban meg is kérdeztük a Völner-Schadl-ügyről, a beszélgetést itt hallgathatják meg:

2022. február 03. Esti gyors / részlet, Tóth Bertalan (22.02.03.)
06:40
00:00