„Támogassa
A lényeg

Vádemelés alatti politikus a nemzeti ünnepünk vendégei közt

20/08/2023 11:23

| Szerző: Klubrádió

Sorra fogadja barátait Budapesten Orbán Viktor, az EU és a NATO vezetői viszont hiányoznak a vendéglistákról. 

Közleményben erősítette meg a miniszterelnök sajtófőnöke a Klubrádió információit, miszerint a miniszterelnök a boszniai Szerb Köztársaság elnökével is találkozott, aki ellen nemrég vádat emeltek. 

Sorra fogadja barátait Budapesten Orbán Viktor. A karmelita kolostorba látogatott többek között Aleksandar Vucic szerb államfő, de Budapestre érkezett ma Türkmenisztán diktátornak tartott elnöke, valamint Recep Tahip Erdoğan is. 

Eközben közleményben erősítette meg a miniszterelnök sajtófőnöke a Klubrádió információit, miszerint a miniszterelnök a boszniai Szerb Köztársaság elnökével is találkozott. Milorad Dodik legutóbb azzal került a hírekbe, hogy a bosznia-hercegovinai szövetségi ügyészség vádat emelt ellene. A megbeszélésen Orbán Viktor elmondta: Magyarország és Bosznia-Hercegovina valamint a Boszniai Szerb Köztársaság közti kapcsolatok továbbra is kiválóak, és mindent megteszünk az együttműködés növelése érdekében. 

Orbán Viktor azt közölte, hogy a hétvégi eseményekre meghívta Magyarország barátait, de a jelek szerint az EU és a NATO vezetői hiányoznak a vendéglistákról.

A Momentum szerint szégyen, hogy Erdoğan a vendég legnagyobb ünnepünkön, "Több mint ezer évvel ezelőtt Szent István úgy döntött, hogy Európához fog tartozni Magyarország. Orbán Viktor dörgölőzhet keleti diktátorokhoz, hazánk helye akkor is az európai közösségben és értékrendszerben van – és lesz is." Egy az Alagút fölé kifeszített molinóval üzentek is Orbánnak, hogy 50 évig küzdöttünk a török elnyomás ellen,  Orbán a legnagyobb nemzeti ünnepünkre hívta meg Erdogant. SZÉGYEN!"

Politikai vámpírtalálkozó, hogy Orbán Viktor barátait fogadja Budapesten – mondta Szent-Iványi István a Klubrádiónak.

2023. augusztus 20. A lényeg-részlet (2023.08.20. Szent-Iványi István)
01:11
00:00

A külpolitikai szakértő szerint nagyon furcsa társaság gyűlt össze Budapesten. Azok a vezetők, akik idáig eljöttek, mind keménykezű, durva diktátorok. Ilyen – többek között – Tatárföld elnöke is, aki a nyugati szankciós listákon is szerepelt, illetve szerepelnie kellett volna. Az ő látogatása azonban arra utal, hogy a magyar kormánynak sikerült levetetnie a listáról, hosszú bűnlajstroma (beleértve az ukrán gyermekek deportálásában játszott központi szerepét) ellenére.