„Köszönjük,
A lényeg

Vádat emeltek a kommentelő ellen, aki csőbombával "fenyegette" Deák Dánielt, és Orbán alfeléhez irányította

15/06/2023 17:33

| Szerző: Klubrádió

Azt írta a megafonos influenszernek, hogy Orbán Viktor fenekében kell megtalálnia egy geoládát, hogy hatástalanítani tudja a szerkezetet.

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség a kommentelő ellen, aki azt írta a fideszes influenszer, Deák Dániel posztja alá, hogy csőbomba fog robbani a házában, hacsak nem húz ki egy geoládát Orbán Viktor alfeléből.

Egészen pontosan azt írta: "csőbombát rejtettem a házad egyik pontjába, ahhoz, hogy megtudd hova és hatástalanítani tudjad, még mélyebbre kell nyúlnod Orbán seggébe és kiszedni az ott elrejtett geoládát. Ha nem sikerül 5 óra és 34 perc múlva felrobban".

Az rtl.hu-val az érintett kommentelő tudatta a vádemelés tényét. A hozzá eljuttatott, május 30-i keltezésű levél arról ír, hogy közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt történt meg a vádemelés. Az ügy a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz került.

 
 kép: Facebook
 

Még márciusban szállt ki a rendőrség a Megafon központos Deák Dániel lakásához, mert elmondása szerint életveszélyes fenyegetést kapott. Deák lakásához kiszálltak a tűzszerészek, de nem találtak semmit.

A kommentelő most azt nyilatkozta az rtl.hu-nak: „nevetséges szerintem még mindig, hogy ebből ügyet csinált [Deák Dániel]. Ha nem bírja a csúnya kommenteket, ne legyen közszereplő”.