„Klubrádió

Ursula von der Leyen: Meg kell találni a világjárvány eredetét

10/06/2021 13:11

| Szerző: Klubrádió

Már régóta vizsgálják, hogy lehetséges-e, hogy a vírus egy vuhani laborból szabadult el. Joe Biden amerikai elnök további vizsgálatokat kért a hírszerzés vezetőitől, hogy kiderüljön, állatról terjedt-e emberre a koronavírus, vagy pedig egy laborban történt véletlen fertőzés indította be a világjárványt. Kína szerint a laborelmélet vizsgálatával az USA „politikai manipulációt folytat, és megpróbálja áttolni a felelősséget”.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön arról beszélt, hogy szükséges alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot folytatni arról, honnan származik a világjárványt okozó koronavírus, és ebben a vizsgálatban Kínának is együtt kell működnie.

EU-tisztújítás - Von der LeyenMTI/Koszticsák Szilárd
 

„Azoknak, akik a vizsgálatot végzik, teljes hozzáférést kell kapniuk mindenhez, ami csak szükséges lehet a világjárvány eredetének megtalálásához” - mondta az EB elnöke egy brüsszeli sajtótájékoztatón.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt mondta, a világnak joga van megtudni, pontosan mi történt, hogy képesek legyünk tanulni belőle. Hozzátette, az Európai Unió minden ilyen törekvést támogat – írja a 444.hu.