„Támogassa
A lényeg

Ungár: A Momentum üzenete blődség

21/08/2023 13:41

| Szerző: Klubrádió

"Az, hogy a Momentum Mozgalom szerint nem szabad augusztus 20-án fogadni Törökország frissen megválasztott elnökét, mert 150 évig Ottomán megszállás alatt éltünk olyan blődség, amely az egész ellenzéki politika hitelét veszélyezteti – írta Ungár Péter a Facebookon.

Ungár arra reagált, hogy a Momentum aktivistái augusztus 20-án az Alagút fölé kiraktak egy molinót, amelyen azt állt: „150 évig küzdöttünk a török elnyomás ellen, Orbán a legnagyobb nemzeti ünnepünkre hívta meg Erdogant. Szégyen!”

„Viccesen megjegyezhetném, javaslom, hogy ne legyenek elnöki szintű találkozók Olaszországgal Isonzó miatt, de ennél szomorúbb a helyzet” – jegyzte meg Ungár, hozzátéve: Törökország egy rettentő fontos ország, a NATO-ban szövetségesünk. Mindenki folytat magas szintű diplomácia kapcsolatokat Törökországgal.

Újraválasztása után Erdogan elnököt a szocdem-zöld-liberális kormányt vezető német kancellár is fogadni fogja. Nem baj, ha valakik a nyugatot másolják, csak akkor nem ártana a nyugati híreket elolvasni – bökött oda.