„Támogassa
A lényeg

Újrahasznosítaná a lombkorona sétány faanyagát Őrsi Gergely, a nyírmártonfalvai polgármestert kikérte magának a gúnyolódást

30/03/2023 14:43

| Szerző: Klubrádió

Őrsi Gergely felhasználná a nyírségi lombkorona sétány faanyagát a II. kerülteben, a nyírmártonfalvai polgármestert elszomorítja ez a "fővárosi stílus."

Nyírmártonfalva múlt héten azzal került be a hírekbe, hogy a Debrecentől harminc kilométerre fekvő településen 60 millió forint uniós támogatásból épült fel úgy egy lombkoronasétány, hogy körülötte éppen kivágták az erdőt. Filemon Mihály, a helyi fideszes polgármester és az ominózus terület gazdája elmagyarázta, hogy még 2017-ben adta be a pályázatát, a támogatást azonban csak négy évvel később kapta meg. Arra készül, hogy a sétány köré újratelepíti az erdőt.

A tarra vágott területen álló lombkoronasétányról készült fotókat látva a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely arról posztolt, hogy mivel Budapestre amúgy sem érkeznek ilyen jellegű uniós források, "a nyírmártonfalvai építmény pedig szemmel láthatóan teljesen értelmetlen, ezért örömmel átvennénk az ott felhasznált anyagokat, hiszen a II. kerületben található erdő, rengeteg védett természeti érték." A turistautak rekonstrukciójához is jól jönne, de egy tanösvényen is tudná hasznosítani – tette hozzá.

Filemon válaszolt Őrsinek, akit momentumosnak titulált annak ellenére, hogy a II. kerületi polgármester 2019-ben futott be az MSZP színeiben Láng Zsolttal.

"A hamisított információkra épített lejárató kampánnyal nem csak egy vidéki polgármestert és családját, hanem egy közösség jó hírét is megsértették. Ön pedig tájékozódás helyett, most csatlakozik ehhez, amikor egy másik közösség vezetőjeként rajtunk nyíltan gúnyolódik. Ez a fővárosi stílus már régen nem lep meg senkit a Nyírségben, csak elszomorít bennünket" – közölte Filemon.

Filemon tudtára adta Őrsinek, hogy csak azok pályázhatnak, akik jogerősen bejegyzett erdőgazdálkodók. Filemon 30 éve gazdálkodik, közel 200 hektár saját területen, és munkaadó is egyben. Legvégül pedig meghívta a szülőföldjére Őrsit.

(via Telex)