„Klubrádió
A lényeg

Újabb fideszes képviselők rokonait vádolják a Simonka-ügyben

4/10/2019 10:45

| Szerző: Klubrádió/24.hu

Már nem csak Simonka György és családja érintett az uniós támogatások megcsapolása miatt indított büntetőeljárásban. Kerényi János regionális pártigazgató unokaöccsét és a szintén fideszes országgyűlési képviselő Varga Gábor hozzátartozóit is a vádlottak padjára ültetik.

2019. október 04. A lényeg-részlet/Barkóczi Balázs-interjú (19.10.04.)
00:56
00:00

Simonka György ügyében két másik Fidesz képviselő rokonát is megvádolták a békési politikus büntetőperében – értesült a 24.hu. Információik szerint Kerényi János országgyűlési képviselő és regionális pártigazgató unokaöccse, valamint a szintén honatya Varga Gábor hozzátartozója érintett.

Kerényi István negyedrendű vádlott, aki nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás , valamint hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt kapcsolódik az ügyhöz. Ugyanezzel vádolják Varga Gábor fideszes képviselő apósát, Koncz Gyulát, valamint sógorát, Koncz Ákost is. Ők az ügy tizenketted-, illetve tizenharmadrendű vádlottjai.

 
Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és Orbán Viktor miniszterelnök Forrás: Facebook
 
 

A Demokratikus Koalíció szerint a mostani ügy újból rámutat arra, hogy a Fidesz bűnszervezetként lopja szét az országot. Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt szóvivője arról beszélt: mindezen ügyletekhez egy emberként asszisztálnak a helyi kormánypárti vezetők.

Simonka György és 32 társa ellen augusztusban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután az ügyészség szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. A vádhatóság a fideszes politikust tartja az uniós és a hazai költségvetés vissza nem térítendő támogatásainak megszerzését célzó bűnszervezet irányítójának, de a felesége és az unokahúga ellen is vádat emeltek, sőt még Simonka 77 éves édesanyja is az ügyészség látókörébe került, noha ő végül nem lett a büntetőügy vádlottja.