„Vásároljon

Tűz ütött ki az egyik legnagyobb vakcinagyártó cégnél

21/01/2021 15:59

| Szerző: Klubrádió

A kelet-indiai Pune városban lévő Indiai Szérumintézet (SII) építési területén csaptak fel a lángok. A tűz nem érintette az intézetben tárolt vakcinákat, sem azt a területe, ahol a gyártási folyamat zajlik. Az intézet az AstraZeneca vállalat által fejlesztett és Indiában engedélyeztetett vakcináit gyártják ott.

Tűz ütött ki csütörtökön a világ legnagyobb vakcinagyártó intézetében Indiában.

Az MTI által idézett hírügynökségek szerint a tűz nem érintette az intézetben ott tárolt, koronavírus elleni vakcinakészleteket, és nem lesz hatással az oltóanyagok gyártására sem.

A helyi média felvételein látszik, hogy hatalmas szürke füstcsóvák gomolyognak a kelet-indiai Pune városban lévő Indiai Szérumintézet (SII) felett, de a híradások szerint az oltásokat előállító üzemtől távol lévő, épülő létesítményben csaptak fel a lángok. Féltucatnyi tűzoltókocsival oltanak. Áldozatokról nem érkeztek hírek.

Az SII a világ legnagyobb vakcinagyártó intézete. Jelenleg az Oxfordi Egyetem és az cambridge-i AstraZeneca vállalat által fejlesztett és Indiában engedélyeztetett vakcinákat gyártják ott India és a más térségbeli országok számára, de az intézet az amerikai Novavax oltóanyagának előállítására is felkészült.

Az AstraZenecával kötött megállapodás alapján az SII egymilliárd dózis koronavírus elleni vakcinát gyárt le Indiának és más fejlődő országoknak. Indiának van saját, már ugyancsak engedélyezett oltóanyaga: a Covaxint a Bharat Biotech vállalat fejlesztette ki.