„Támogassa
A lényeg

Trump utolsó republikánus kihívóját folyamatosan fenyegetik

6/02/2024 10:01

| Szerző: Klubrádió

A titkosszolgálattól kér védelmet Nikki Haley.

A titkosszolgálathoz (United States Secret Service) fordul Nikki Haley, Donald Trump utolsó komolyan vehető republikánus kihívója, akit rendszeres fenyegetések érnek a kampány során – írja a 444.

A portál azt is hozzáteszi, hogy Haleyt, aki ENSZ-nagykövet is volt, Trump többször kérte már, hogy függessze fel kampányát, és lépjen vissza javára, mondván így együtt győzhetik le a Demokrata Pártot.

Amerikai elnökválasztás
 
 A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó és egykori amerikai ENSZ-nagykövet Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther
 

Haley újságírók előtt múlt héten már beszélt arról, hogy ha az ember nagypályán játszik, ott fenyegetések érik, ez a realitás: „Ez nem fog engem elijeszteni. Több ember kell, hogy körbe vegyen? Nekem nincs ezzel gondom.”

Az ilyen kérésekről a belbiztonságért felelős miniszter dönt, miután kikérte a kongresszus illetékes (vegyes) bizottságának állásfoglalását.

Haley-t otthonában is érték már fenyegetések, gyűlésein rendszeresek az ellentüntetők, akik Ukrajna és főleg Izrael melletti kiállása miatt kritizálják.