„Klubrádió
A lényeg

Trump: Senki sem okosabb Orbánnál, ő a főnök

9/03/2024 11:44

| Szerző: Klubrádió

Nagyjából egy órán át tartott magyar idő szerint szombatra virradóra Orbán Viktor és Donald Trump találkozója a volt elnök floridai Mar-a-Lagóban található magánbirtokán.

„Senki nem jobb, okosabb, vagy jobb vezető Orbán Viktornál... Nem egy ellentmondásos figura, mert azt mondja, 'így lesz', és ennyi... Ő a főnök” – fogalmazott Trump, itt látható videón is:

Orbán Viktor a Facebook-oldalára szombat reggel feltett videójában azt hangsúlyozta, hogy a közös „békepolitika” volt a meghatározó. „Ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke” – mondta Orbán Trumpról, utalva egyszerre Ukrajnára és Gázára.

„Nekünk magyaroknak annyi a dolgunk, hogy valljuk be őszintén: jobb lenne a világnak, és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne” – fogalmazott a magyar miniszterelnök, aki ezzel egyértelműen állást foglalt az amerikai elnökválasztási kampányban.

A CNN szerint a zártkörű, sok vendéges rendezvényen egy tribute zenekar játszott, az Orbán-Trump találkozó pedig konkrét napirend nélküli, lazább barátkozás volt, „jó hangulatban”.

A Biden-kormányzat egyik tisztviselője a CNN-nek megerősítette, hogy a Fehér Ház nem küldött meghívót Orbánnak, és ő sem kért találkozót a Fehér Háztól. Joe Biden korábban azt sugallta, hogy Orbán és a republikánusok esélyes elnökjelöltje közötti találkozó „aggasztó”.

(via 444.hu)