„Klubrádió
A lényeg

Trump Putyinról áradozott, szerinte Amerikának is ezt kellene tennie délen

23/02/2022 08:03

| Szerző: Klubrádió

Az ukrán-orosz válság is akkor kezdődött, amikor elcsalták az amerikai elnökválasztást – mondta Donald Trump egy podcast adásban. A volt elnök okos húzásnak nevezte, hogy Putyin békefenntartókat küldött olyan területekre, amelyeket független államként ismert el. "Mire én azt mondom, hogy micsoda eszesség. Ő meg bemegy és békefenntartó lesz. Az a legnagyobb békefenntartó erő. Mi is használhatnánk a déli határainkon. Rendben fogják ott tartani a békét!” - mondta.

Trump nagygyűlése Texasban
 
Trump nagygyűlése Texasban
 
Conroe, 2022. január 30. Donald Trump amerikai elnök beszél támogatóihoz a Texas állambeli Conroe-ban tartott nagygyűlésen 2022. január 29-én. MTI/EPA/Michael Wyke
Fotó: Michael Wyke
 

 

Donald Trump szerint ez így nem is katonai megszállás, hanem egy terület függetlenítése. Putyin húzását olyan jelzőkkel illette, mint zseniális, csodálatos és ravasz. Később arra is kitért, hogy nagyon jól ismeri Vlagyimir Putyint, akit nagyon okos embernek tart, kölcsönösen kedvelték is egymást, tudta ő is, hogy Putyin szeretné megszerezni Ukrajnát, mert korábban beszélgettek erről, ám ő világossá tette az orosz elnöknek, hogy ezt nem teheti meg. Trump a beszélgetésben többször is kitért arra, ha még ő lenne az amerikai elnök, akkor természetesen orosz-ukrán konfliktus sem lenne, írja a 24.hu.