„Támogassa
A lényeg

Trump: Putyin valamennyire meggyengült

30/06/2023 09:55

| Szerző: Klubrádió

A volt amerikai elnök, aki korábban nagyra becsülte orosz kollégáját, most úgy véli, itt az alkalom, hogy békemegállapodást kössenek vele. Hozzátette, ha ő lenne az elnök, tárgyaló asztalhoz kényszerítené a feleket.

"Valamennyire meggyengült a szombati lázadás miatt" – állapította meg Vlagyimir Putyin elnökről Donald Trump volt amerikai elnök, aki korábban nagyra becsülte orosz kollégáját. Szerinte itt az alkalom, hogy békemegállapodást kössenek vele – jelentette a Reuters, amelynek exkluzív interjút adott az exelnök.

"Szeretném, ha nem halna meg több ember ebben a nevetséges háborúban" – jelentette ki Trump, akit a külpolitikáról kérdeztek, nem zárta ki, hogy Ukrajna kénytelen lesz területi engedményt adni Oroszországnak, hogy véget érjen az Oroszország által indított háború.

Szerinte megyezés kérdése minden, ha ő lenne az elnök, de az ukránok harcias küzdeme “elismerésre méltó”. Azt is mondta, hogy az USA legfontosabb feladata a béketeremtés. "Itt az ideje összehozni a feleket, hogy kikényszerítsük békét."

Trumpot kérdezték a Kubában gyanított kínai kémekről is, szerinte 48 órás határidőt kellene adni Kínának, hogy álljon le az USA szerint Kubában tervezett kém-kiképzőközpontjának létesítésével.

(via hvg.hu)