„Támogassa
A lényeg

Trump: Orbán a legerősebb vezető

17/10/2023 20:27

| Szerző: Klubrádió

"Nagyon erős ember", mondta a magyar miniszterelnökről a volt amerikai elnök.

 

 

„Magyarország vezetője, amikor arról kérdezték, hogy mit ajánlana Joe Bidennek annak érdekében, hogy rendbe tegye a világot, azt mondta: csak egy dolgot lehet tenni, vissza kell hozni Trumpot. Ő Orbán Viktor. Hallottak róla? Ő a legerősebb vezető. Nagyon erős ember” – mondta Donald Trump amerikai exelnök egy nemrég Iowa államban tartott kampányrendezvényén.

A beszédről videó is készült, amiből említett részletet Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója posztolta ki a Facebookra.

Trump a rendezvény fő témájául az AP tudósítása szerint a migrációt választotta és azt mondta, hogy elnökként nem csak a gázai menekülteket tartaná távol az országtól, de újra bevezetné azt a korábbi elnöki rendeletét, ami a muszlim migránsok bevándorlását igyekezett megnehezíteni.

Más kérdés, hogy az eredeti rendelet alig több mint egy hónap alatt elvérzett a számtalan vele szemben támasztott jogi kifogás sűrűjében és Trump kénytelen volt egy finomítottabb változatra lecserélni, amit aztán az őt váltó Joe Biden elnök vont vissza.