„Köszönjük,
A lényeg

Trump még nem látott ennyi haragot, szerinte hűteni kell a kedélyeket

16/08/2022 07:19

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva nem hozza nyilvánosságra a volt amerikai elnök, Donald Trump a Mar-o-Lago birtokán tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat.

A nyilvánosságot a republikánus párt kérte a minisztériumtól vasárnap, de a minisztérium közölte, hogy ha "nyilvánosságra hozná a házkutatásról eskü alatt tett FBI nyilatkozatot, akkor azzal útmutatást adna egy jelenleg is zajló kormányzati nyomozást, és annak irányait illetően", ami valószínűleg komolyan befolyásolná a jövőbeni nyomozati lépéseket.

Tüntetés Donald Trump floridai otthonánál
 
Tüntetés Donald Trump floridai otthonánál
 
Palm Beach, 2022. augusztus 10. Tüntetők tiltakoznak a hatósági intézkedés ellen Donald Trump volt amerikai elnök floridai rezidenciájának bejárata előtt Palm Beachben. MTI/EPA/Cristobal Herrera
Fotó: Cristobal Herrera
 

 

Donald Trump a floridai házkutatás óta első alkalommal adott interjút hétfőn, és felajánlotta maga és képviselői segítségét a kormánynak, mert mint mondta, az országban hűteni kell a kedélyeket, mert a helyzet nagyon veszélyes pontra jutott.

"Rengeteg harag gyülemlett fel, amit korábban soha nem láttam még" - mondta. Szerinte évek óta tart az átverés, a boszorkányüldözés, és ezek tetejébe jött a mostani ügy. "Ha bármi van, amit tehetünk, akkor én és embereim természetesen hajlandók vagyunk megtenni" - idézte az elnököt az MTI.

Donald Trump floridai otthonában múlt hétfőn a Szövetségi Nyomozó Iroda emberei bejelentés nélküli házkutatást tartottak, amelynek során, a közlés szerint, minősített iratokat foglaltak le. Donald Trump tagadja, hogy elnökségi időszakából származó minősített dokumentumokat tartott volna magánál, azt állítja, hogy még hivatali ideje idején az iratokat feloldotta a minősítés alól.