„1%

Trump jóváhagyta a kormányzati hatalom átadást

24/11/2020 10:53

| Szerző: Klubrádió

Donald Trump döntésével megkezdődhet Joe Biden kabinetjének munkája. Azonban Trump nem hagy fel a a választási eredmények jogi megtámadását.

Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök jóváhagyta, hogy a hivatali átadás-átvételért felelős kormányügynökség megkezdje a kormányzati hatalom átadásának-átvételének hivatalos eljárását, tudatta Trump a Twitteren kedd hajnalban – írja a 24.hu.

Az elnök a közösségi oldalon azt írta, hogy a választások eredményével kapcsolatos jogi eljárásokat nem állítják le:

„Folytatjuk a harcot, és szerintem győzni fogunk! De országunk érdekében arra teszek javaslatot, hogy Emily és csapata tegye meg a szükséges teendőket a kezdeti eljárások megindítására, és a saját csapatomat is ugyanerre kértem” – utalt Trump a kormányzati átadás-átvétel lebonyolításáért felelős Általános Szolgáltatások Igazgatóságának vezetőjére, Emily Murphyre, aki a CNN értesülése szerint levélben értesítette Joe Biden demokrata elnökjelöltet, hogy megkezdődhet az átadás, és Biden rendelkezésére bocsátja az erre a célra elkülönített szövetségi erőforrásokat, írja az MTI.

Ezzel pedig hivatalosan is elkezdődhet a hatalomátadási folyamat. Az új adminisztráció megkezdte az egyeztetést a szövetségi kormányzat tisztségviselővel. A két fő téma a koronavírus és a nemzetbiztonság lesz.