„Klubrádió

Trump az általa kinevezett bíróhoz fordul

5/11/2020 00:30

| Szerző: Klubrádió

A szövetségi legfelsőbb bírósághoz fordul Donald Trump kampánystábja és kezdeményezi, hogy vonják vissza Pennsylvania állam legfelsőbb bíróságának a döntését, amelyben hosszabb időt engednek a levélszavazatok megszámlálására. Erre utalt Trump helyettes kampánymenedzsere.

Trump kampánycsapata bejelentette, hogy pert indít, hogy állítsák le a szavazatok számlálását Pennsylvania és Michigan államokban. „Rossz dolgok történnek Pennsylvaniában” - ezzel indokolta Justin Clark, Donald Trump helyettes kampánymenedzsere, hogy miért indítanak pert a szavazatok leállítására az államban – írja a 444.

Clark szerint a demokraták „felhígítják” a republikánus szavazatokat az államban, ahol – magyar idő szerint szerda este 21 óráig – a szavazatok 75 százalékát számolták össze, ezzel érvényteleníteni akarják ezeket a szavazatokat. Hogy ez alatt mit értett, nem teljesen világos. Clark arra is tett utalást, hogy a Legfelsőbb Bíróságnak kell majd megoldania a helyzetet, ezért kezdeményezik, hogy a legfelsőbb bíróság (amelybe Trump a választások előtt nevezett egy újabb konzervatív bírót) vonja vissza Pennsylvania állam legfelsőbb bíróságának a döntését, amelyben hosszabb időt engednek a levélszavazatok megszámlálására.

Ez azt jelenti – mutatott rá a portál –, hogy Trump és csapata jogi úton akarja megakadályozni, hogy megszámolják az összes szavazatot.Rudy Giuliani, korábbi New York-i polgármester és Trump ügyvédje a Twitterre írta ki, hogy a csapatával Philladephiába utazik, mert „masszív csalás” történik az államban.

Néhány órával később Tom Wolf Pennsylvania kormányzója bejelentette, hogy megakadályoznak minden, a szavazatszámlálás leállítására tett kísérletet – adta hírül a CNN.

A kormányzó szerint a szavazatszámlálási procedúra tiszta és átlátható, nem indokolja semmi, hogy felfüggesszék.

 

 arra is tett utalást, hogy a Legfelsőbb Bíróságnak kell majd megoldania a helyzetet, ezért kezdeményezik hogy a legfelsőbb bíróság (amelybe Trump a választások előtt nevezett egy újabb konzervatív bírót) vonja vissza Pennsylvania állam legfelsőbb bíróságának a döntését, amelyben hosszabb időt engednek a levélszavazatok megszámlálására.