„Támogassa
A lényeg

Törley Katalin: Zászlórúddal is ütötték a Tanítanék aktivistáit, akik tükröt tartottak Orbánnak

17/03/2024 01:52

| Szerző: Klubrádió

A Tanítanék aktivistái fényvisszaverő lapokat emeltek fel, hogy ezzel "tükröt tartsanak" az éppen beszédet mondó Orbánnak, amire Törley Katalin elmondása szerint a kormánypárti közönségből lökdösték, kézzel és zászlórúddal is megütötték őket, őt pedig többször is k*rvának nevezték.

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-képviselőjelöltje is, a Facebook-oldalán foglalta össze, mi történt aktivistáikkal a hivatalos állami megemlékezésen március 15-én.

A Tanítanék aktivistái a Nemzeti Múzeum előtt fényvisszaverő lapokat emeltek fel, hogy ezzel „tükröt tartsanak” az éppen beszédet mondó Orbán Viktornak. Ez a kormánypárti közönségből felháborodást váltott ki, ahogy Törley szombaton írta:

„Először csak lökdöstek és kiabáltak velünk, később már zászlórúddal és kézzel is megütöttek többünket. Engem többször is k*rvának neveztek, a legdurvább mégis az volt, amikor egy társunkat nem akarták hagyni békében kimenni a tömegből, még kifelé is megütötték.”

Törley pénteken a Telexnek azt is elmondta, hogy egy velük lévő operatőr lány kezéből is kiütötték a telefont, többször elvették a tükröket, és az ő szemüvegét is kis híján leverték zászlórúddal.

A Tanítanék egyik alapítója a posztban arról is írt, hogy a többi között azért vág bele az Európai Parlamenti kampányba a Kutyákkal szövetségben, mert „nem tűrhetem tovább, hogy a hazámban a különvéleményért megalázzák és megverjék az embert”. Nem tűrhetem tovább, hogy a kirúgás után már fizikai erőszakkal próbálnak meg elhallgattatni”.