„Klubrádió
A lényeg

Több órán át egyeztetett Orbán Pintérrel a "genderideológiáról"

25/02/2023 10:25

| Szerző: Klubrádió

Oktatási kérdésekről, elsősorban "a gyerekek genderideológiával szembeni védelméről" egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök pénteken több órán keresztül Pintér Sándor belügyminiszterrel és a kormány több tagjával illetve államtitkárával a Karmelita kolostorban – közölte az MTI Havasi Bertalanra, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjére hivatkozva.

Orbán Viktor a Facebookon is azzal az óbudai esettel példálózott, amit szombati országértékelő beszédében is említett, ahol egy pedagógiai asszisztensnek azután mondtak fel, hogy közösségi csatornáján azzal dicsekedett: szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves fiúval.

A miniszterelnök reggeli rádióinterjújában is felhozta az esetet, jelezve, hogy az óbudai iskolában történtek miatt a belügyminisztertől a nap folyamán "nagyon világos választ" vár arra, "hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre".

"Csak akkor tudjuk megvédeni a gyerekeinket a genderideológiával szemben", ha bemutatjuk a felmerülő veszélyeket, "és itt az államnak kötelessége van" – mondta reggel Orbán, aki szerint "Ez a genderideológia, ez nem egy hülyéskedés. Ez nem egy jópofa marháskodás, hogy lánynak öltözött fiúk, meg fiúknak öltözött lányok bemennek az iskolába érzékenyíteni a gyerekeinket. Ez nem egy ilyen trendi dumcsi, hanem ez egy veszély, amivel szemben meg kell védeni a gyerekeinket.”

Azt a hvg.hu teszi hozzá, hogy az Orbán-kormány a melegellenes passzusokkal átírt pedofiltörvénnyel már két éve messze zavarta az iskolák közeléből azokat az érintett civil szervezteket, amelyek ellen így kikelt, igaz, ez már akkor sem zavarta, amikor a tavalyi választásra időzítve népszavazást tartottak a "gyermekvédelemről".

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)