„Klubrádió
A lényeg

Tiborcz: Ezen az úton haladunk tovább a jövőben is, minden más csak politikai támadás

25/05/2022 14:26

| Szerző: Klubrádió

A Portfoliónak adott interjút Tiborcz István, a miniszterelnök veje. Kapott egy kérdést arról, hogy „sokan kormányközeli kapcsolataiban látják sikere kulcsát”, mire egyebek mellett azt válaszolta: "Akárki akármit akar ezzel kapcsolatban direkten, vagy más módon üzenni, ezen az úton haladunk tovább a jövőben is. (...) Minden más csak politikai támadás!". Az is kiderült, hogy Tiborcz érdekeltségei nagyot mentek, több mint 12 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárták az előző évet.

Interjút adott Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje üzleti kilátásairól a Portfoliónak. Ebből kiderül, hogy a válság ellenére az ő érdekeltségeinek nagyon ment, több mint 12 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárták az előző évet. Sőt, 2021-ben 280 százalékkal nőtt a BDPST Group által foglalkoztatottak létszáma a turizmus-vendéglátás szektorban – jelentette ki Tiborcz.

Orbán Ráhel férje kapott egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy "sokan kormányközeli kapcsolataiban látják sikere kulcsát". Erre azt válaszolta:

Akárki akármit akar ezzel kapcsolatban direkten, vagy más módon üzenni, ezen az úton haladunk tovább a jövőben is. A piac és az eredményeink bennünket igazolnak! A válságra pedig a válaszunk,  újraszerveződés, hatékonyságnövelés,  még erősebb szakembergárda. Csoportunk az eddigi legsikeresebb évét tudhatja maga mögött.

Több mint 12 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zártuk a 2021-et. A jelentős növekedést a BDPST Zrt. mint holdingvállalat sikeres befektetési stratégiájának, a különböző részesedésein és befektetésein keresztül megtermelt eredményeinek köszönheti. Minden más csak politikai támadás!”

Kérdezték a marbellai életükről is. Tiborcz István azt mondta: a kint tartózkodás minden szempontból hozta azokat az elvárásokat, amelyeket akkor célul tűztek ki. „Fontos személyes szál volt a történetben, hogy Spanyolországban sokkal több minőségi időt tudtam tölteni a családommal. Amikor eldöntöttük, hogy a gyerekekkel közösen kiköltözünk, alapvetően két okunk volt arra, hogy egy évet Spanyolországban töltsük. Először is szerettük volna, ha a gyerekek megismernek egy új kultúrát, az abban élő embereket, és mindeközben nyelvet tanulnak. Ezt a környezetváltást mindenképpen az iskolakezdés előtt szerettük volna megtenni. A gyerekeket rengeteg pozitív hatás érte, miközben spanyolul és angolul tanultak” – közölte.

Hozzátette, eredetileg is úgy tervezték, hogy egy évet töltenek kint. „Hosszú távon Magyarországon képzeljük el az életünket. BDPST Group tekintetében is sok kihívás áll előttünk, emellett a feleségem vállalkozása az ODU Store is most indult el, melyet ősztől már itthonról irányítana a többi projekt mellett” – fogalmazott. Az interjú egy másik pontján azt mondta, „a jövőtudatos gondolkodásnak a része az is, hogy a feleségem bababoltot nyitott”. 

Az interjúban szóba kerül Tiborcz gazdasági kilátásokat illető optimizmusa, a Gránit Bank és a Diófa Alapkezelő is.

Az ODU Store-ról, Orbán Ráhel bababoltjáról ITT írtunk néhány nappal ezelőtt. A Válasz Online márciusi összesítése szerint Tiborcz István már a százmilliárdosok ligájába tartozik. 

(Kiemelt kép: MTI/Burger Barna)