„Támogassa
A lényeg

Tiborcz brókercégben szerzett részesedést

12/08/2022 13:28

| Szerző: Klubrádió

Tiborcz István, a miniszterelnök veje immár bankot, alapkezelőt és brókercéget is magáénak tudhat.

A Tiborcz birtokában lévő Gránit Bank többségi tulajdont vett az Equilor Befektetési Zrt-ben, így közvetve a miniszterelnök veje a brókercégnek is tulajdonosa lesz. A tranzakció zárásához a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal engedélye szükséges – írta a telex.

A Gránit Bank első embere, Hegedüs Éva nemrégiben az MCC Feszten arról beszélt, hogy az Equilor Befektetési Zrt. változatlan menedzsmenttel folytatja működését, miután a bank 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést szerez a brókercégben. Az Equilor 49,9 százalékos tulajdonosa továbbra is a társaság jelenlegi elnöke, Gereben András és a vezérigazgató, Szécsényi Bálint marad.

Tiborcz korábban is többféle intézményben szerzet tulajdonrészt, mint a Gránit Bank, a Diófa Alapkezelő és a Magyar Posta csomagszállító részlege.

Tiborcz a Diófa Alapkezelő korábbi tulajdonosával, Jellinek Dániellel korábban is már többször kötött üzleteket, de az Equilorról is olykor az a hír járta, hogy szorosabb a kapcsolat annál, ami látszik. Pénteki hír, hogy Jellinek érdekeltségébe tartozó Bohemian Financing Zrt-hez köthető költségvetési csalásos ügyben a bíróság bűnsegédként elmarasztalta az üzletembert, aki az egyik leggazdagabb magyar milliárdosnak számít.