„Klubrádió
A lényeg

Magyar Posta: Tiborcz beszáll a csomagszállításba

3/08/2022 14:15

| Szerző: Klubrádió

Tiborcz István és Tasnádi László beszállnak a Magyar Posta szállítmányozási részlegeibe.

A BHS-t Trans helyett ezentúl a Waberer’s International Nyrt. fogja végezni a csomagszállítást a Magyar Postánál. A pénzszállítás pedig a Tasnádi László vezérigazgatósága alatt működő Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez kerül, miután a társaság megszerzi a posta 50 százalékos részesedését a pénzszállító MPT Security Zrt.-ben – írta a hvg.hu.

A Waberer'snél jelenleg tulajdonosváltás folyik, aminek következtében kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cégcsoportja, a BDPST válik a fuvarozócég második legnagyobb tulajdonosává. A Waberer's alkalmatlannak tűnik a posta csomagszállítás elvégzésére, mivel se flottája, se elég sofőrje nincs, Tiborcz pedig „zöldfülűnek” számít a területen. Ugyanakkor a lépés mindkét fél számára logikus, hiszen az online kiskereskedelem 2021-ben egyharmadával bővült, ami hasonló ütemű növekedést hozott a csomagszállításban is. Az előrejelzések szerint a jövőben további növekedés lesz a területen.

A BHS-t azonban nem túrták ki: szerződései egyrészt kifutóban voltak, másrészt a cég alapítói azok a kormányközeli Barabás testvérek, akik a Hell energiaitalt gyártó cégcsoport tulajdonosai.

Az MPT Security Zrt. se volt igazi szabad préda, fele eddig az állami postánál, a másik fele pedig Mészáros Lőrincnél volt, hiszen az ő érdekkörébe tartozó Takarékbank és MKB Bank volt az MPT 50 százalékának a tulajdonosa.