„Klubrádió
A lényeg

Tiborcz István cége beszáll a Waberer'sbe

1/07/2022 20:08

| Szerző: Klubrádió

A Tiborcz István, a miniszterelnök veje által birtokolt BDPST-csoport részesedést vásárol a Waberer’s-ben, amely a szállítmányozásról ismert, de van egy biztosítója is. 

A Waberer’s International Nyrt. pénteken bejelentette a tőzsdén, hogy a BDPST Equity Zrt.-től kapott értesítés alapján a Waberer’s részvényeket birtokló MHB Optimum Zrt. tulajdonosa megváltozott; ez a bonyolult mondat a Telex szerint annyit tesz, hogy a Waberer’s-ben eddig 21 százaléka volt egy Mike Ferenc nevű üzletembernek, most 21 százaléka lesz egy Tiborcz István nevű üzletembernek – vagyis Orbán Viktor miniszterelnök vejének. Megjegyzik: tőzsdezárás után jött a bejelentés, ami klasszikusan az az időzítés, amikor esélye sincs a piacnak lereagálnia a bejelentést

A közleményből az nem derül, hogy mindez miként befolyásolja a Waberer’s International Nyrt. irányítását, vagyis Tiborcz István kér-e igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tagságot, miként fog együttműködni a további nagytulajdonosokkal, Jellinek Dániellel (Trevelin Holding Zrt.), valamint Wáberer Györggyel (High Yield Vagyonkezelő Zrt.), illetve kívánja-e növelni a tulajdonrészét.

A tőzsdei bejelentés után nem sokkal a BDPST is kiadott egy közleményt, eszerint a társaság a Waberer’s International Nyrt. további nagytulajdonosaival, a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding Zrt.-vel és a Geraldton Invest Zrt.-vel, valamint a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt.-vel „összehangoltan eljáró személyekként” nyilvános vételi ajánlatot tesznek a részvényesek számára, részvényenként 2335,77 forintért.

A Telex hozzáfűzi: egyre szélesebb a miniszterelnök vejének üzleti portfóliója, az ingatlanok és szállodák mellé előbb a pénzügyi szektorból vett érdekeltségeket (Gránit Bank, Diófa Alapkezelő), most pedig a szállítmányozásból. Igaz egy kicsit ez is pénzügy, mert a Waberer’s-nek van egy biztosítója is.

(Kiemelt kép: MTI/Burger Barna, fotó részlete)