„Klubrádió
A lényeg

Térképre tette a Momentum a budafok-tétényi kormánypárti mutyit

9/10/2019 16:17

| Szerző: Klubrádió

Térképre tette az elmúlt 10 év budafok-tétényi kormánypárti mutyijait a Momentum. Közel 80 ügy található a térképen - nyilatkozta az ellenzéki párt XXII. kerületi elnöke.

2019. október 09. A lényeg / részlet, Tóth Endre, Momentum (19.10.09.)
00:50
00:00

Tóth Endre azt mondta a Klubrádiónak, így mindenki megnézheti, hogy a szomszéd utcában a baráti cég újította-e fel az aszfaltburkolatot, vagy a trafik, ahova jár, az kormánypárti-e vagy sem. Az ellenzéki politikus azt is kérte: ha bárki hasonló visszás ügyekről, korrupciós cselekményekről hall, küldje el nekik az információit.

Közölte: a főbb mutyik, amelyek a kerületüket, a XXII.-et érintették, a trafikmutyi, még 2013-ban, aztán ami a mai napig tart, az a Nova Bau Hungary Kft.-hez kapcsolódik, amelynek tulajdonosa rokoni szállal kötődik a városüzemeltetési és fejlesztési iroda vezetőjéhez az önkormányzatban. Így felvetődik az összeférhetetlenség gyanúja, szerinte nagyon sok közbeszerzést úgy írtak ki, hogy ez a cég eleve előnyben legyen, rá szabták a feltételeket.

Kiderült, hogy a polgármester és további három fideszes politikus is önkormányzati lakásban él, ez szerintük ha papíron jogszerű is, erkölcstelen a lakhatási válság és az elszabaduló albérletárak mellett – tette hozzá.