„Klubrádió
A lényeg

Telex: Dobrev biztosan vezet, Márki-Zay jól áll

29/09/2021 15:30

| Szerző: Klubrádió

A Telexhez eljutó, szigorúan nem hivatalos adatok szerint Dobrev Klára magabiztosan vezet az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyében, Márki-Zay Péter vélhetően bejut a második fordulóba, akárcsak Karácsony Gergely.

Kedd este lezárult az első országos előválasztás, szerda estére eldől, kik lesznek az ellenzék egyéni jelöltjei a 106 választókerületben, és ki jut tovább a második fordulóba a miniszterelnök-jelöltek közül. Azért már vannak nem hivatalos információk az eredményekről.

A Telex azt írta: a hozzájuk eljutott, szigorúan nem hivatalos adatok szerint Dobrev Klára elég magabiztosan vezet, Márki-Zay Péter pedig olyan erős eredményeket produkál, hogy szinte biztosra vehető a második fordulós szereplése. A portál szerint a sorrend az eddigiek alapján: első Dobrev, tőle elmaradva Karácsony és Márki-Zay Péter, Jakab Péter tőlük kicsit lemaradva, Fekete-Győr András pedig mindannyiuktól csúnyán lemaradva.

Dobrev Klára az előválasztás szervezőinek és a szavazóknak köszönetet mondó Facebook-posztjában azt írta: „Lezárult az előválasztás első fordulója. Folytatjuk a másodikban!”, vagyis, bár voltak ilyen hírek, ő sem gondolja, hogy 50 százalék fölötti eredménnyel nyer.

Az egyéni választókerületekben nem hivatalosan a következő győztesekről hallottak: Szél Bernadett (Budakeszi-Budaörs), Szabó Sándor (Szeged), Bősz Anett (Érd), Czeglédy Csaba (Szombathely), Sziráki Pál (Szolnok).

Czeglédy Csaba egyébként azt írta Facebookon, hogy bár hivatalosan tudhatja a részeredményeket, mégse írja ki. Közlése szerint ő vezet.