„Támogassa
A lényeg

Tehetség és szorgalom: újabb földterületekkel gyarapította birodalmát Mészáros Lőrinc testvére és sógornője

24/01/2024 10:50

| Szerző: Klubrádió

Telik annak, aki el nem issza.

Újabb 6 hektár (60 ezer négyzetméter) föld tulajdonosa lett Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János, a felcsúti képviselő-testület tagja.

János nevén már eddig is több, mint 300 hektár föld volt. A most megszerzett földek Óbarok területén találhatóak, és új tulajdonosuk 25 millió forintért jutott hozzájuk – írja a Szabad Európa.

Felesége, Mészáros Krisztina is új ingatlanokhoz jutott tavaly, ő 12 hektárnyi földterületet szerzett meg. Mészáros János képviselői vagyonnyilatkozata alapján tulajdonosa szántónak Etyeken, legelőnek Etyeken és Száron, utóbbi településen nádasa is van. Emellett Alcsúton termőföld és fásított terület van a nevén, de több felcsúti háznak és Balaton-környéki ingatlannak is a birtokosa.

Dagobert bácsi és a pénz
 
Illusztráció: Dagobert bácsi és a pénz
 

A Szabad Európa munkatársai tavaly novemberben betekintést nyertek a felcsúti önkormányzat képviselőinek aktuális vagyonnyilatkozataiba. Ezek szerint Mészáros Jánosnak egyebek mellett Etyeken van szántója és legelője, Száron nádasa és legelője, Alcsúton termőföldje és fásított területe. Mindemellett  Felcsúton van több háza és Bicskén is egy telke, sőt a Balatonnál is több ingatlan tulajdonosa és résztulajdonosa.