„Klubrádió
A lényeg

Távozik a közmédiától Bende Balázs

12/04/2022 10:41

| Szerző: Klubrádió

Megy a közmédiának nevezett társaságtól Bende Balázs vezető külpolitikai szerkesztő, a kormányoldal egyik fő propagandistája – értesült a Magyar Hang.

Bende Balázs volt a "köztelevízió" külpolitikai felelőse, akiről hangfelvételek bizonyítják, hogy nem pártatlanságra törekedett, az alatta dolgozóktól azt várta el, hogy a fideszeses és kormányzati iránymutatásokat vakon kövessék. A Magyar Hang fel is hívta "az M1 emblematikus arcát", aki mindössze annyit mondott, hogy a lapnak, hogy a távozásáról szóló hírrel kapcsolatban keressék az MTVA sajtóosztályát, majd letette a telefont.

 
 

Aki kíváncsi, hogy miért tartja a szakma Bende munkáját a közszolgálatisággal teljességgel összeegyeztethetetlennek, az nézze meg a linkelt videót.

A köztévében változások indultak meg, például váratlanul behívták beszélgetni Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert is, aki a 48 perc című "műsor" vendége lesz csütörtökön.

Frissítés: azóta az MTVA sajtóosztálya közölte a Magyar Hanggal, hogy Bende Balázs, az „M1 csatorna vezető szerkesztője a hétfői nap folyamán egészségügyi okokra hivatkozással adta be felmondását. Döntését a közmédia vezetősége sajnálattal tudomásul vette”.