„Klubrádió
A lényeg

A közmédia szerint a kormány előrelátása miatt nem fagyoskodunk karácsonykor

30/12/2021 16:22

| Szerző: Klubrádió

Meghálálja a 2022-es évre szánt 130 milliárd forintos költségvetést a közmédia. Az M1 külpolitikai kommentátora ünnepi beszédében arról beszélt, hogy szerinte azért áldott karácsonyunk, mert más országokban a rezsi- és az üzemanyagárak emelkedése miatt dönteniük kell, hogy ünnepi vacsora, vagy fűtés lesz.

Az M1 hirhedt külpolitikai riportere ünnepi műsorban éltette az Orbán-kormányt. A Magyar Hang feltöltötte Youtube csatornájára Bende Balázs monológját.

Bende többek közt arról ismert, hogy egyértelmű iránymutatást fogalmaz meg munkatársai számára. Nem véletlenül állították névtelenségüket kérő MTVA-s munkatársak, hogy bár nagy tudású, keményen dolgozó emberként ismerik, Bende "őrülten hisz" a Fideszben és a kormány politikájában.  "Ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják ...Ennek megfelelően dolgozunk mindannyian. Nincs kérdés" – mondta Bende egy kiszivárgott felvételen.

Teszi mindezt a közmédia kiemelt munkatársaként, melynek vezetői azt állítják, hogy a BBC, azaz a brit közszolgálati média nemzetközi sztenderdjeit követik.

A 444 hozzátette, a közmédia teljes intézményrendszere 130 milliárd forintos költségvetéssel vághat neki a választási évnek.