„Klubrádió
A lényeg

Tarlós szerint Szentkirályi Alexandra lenne a legideálisabb főpolgármester-jelölt a Fidesznek

14/06/2023 18:42

| Szerző: Klubrádió

Tarlós István nem tervez újra indulni a főpolgármesteri székért. A volt főpolgármester szerint ha mégis elindulna, azon három ember csodálkozna a leginkább: a felesége, Orbán Viktor és ő maga – nyilatkozta a közmédiának.

A hirado.hu-n megjelent interjúban a korábbi városvezető arról is beszélt, hogy kit javasolna a kormánypártok főpolgármester-jelöltjének. Szerinte volt helyettese, Szentkirályi Alexandra lenne az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni az önkormányzati választásokon. A jelenlegi kormányszóvivőt azért tartja esélyesnek, mert van városvezetői tapasztalata, hiszen öt évig főpolgármester-helyettes volt.

"Ismeri Budapestet, a Városházát, nagyon otthon van a humán területen, kiválóan kommunikál, és két idegen nyelven is beszél. Úgy vélem, más jelölt-jelöltekhez képest Alexandra az, aki a Fidesz táborát sem osztaná meg, van benne lojalitás, ám céltudatos, saját elképzelései is vannak" – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: a női szolidaritás miatt feltehetően sok hölgy is bizalmat szavazna neki – ha nem is a politikusi terepről.

Nem meglepő módon sokat bírálta Karácsony Gergely főpolgármestert, azt mondta, "szakmailag értékelhetetlen, ami a fővárosban folyik közlekedési szempontból". Kitértek a Budapesti Lakógyűlésre is, amely Tarlós szerint csak színjáték.