„Klubrádió
A lényeg

Szünetel a kardiológia szakrendelés a Péterfy Sándor utcai kórházban novemberig

9/06/2023 16:22

| Szerző: Klubrádió


Az orvoshiány elérte az intézetet Niedermüller Péter szerint.

"Többen jelezték nekünk, hogy a kardiológia szakrendelés körül valami probléma van, majd a kórháztól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy november végéig szünetelni fog ez a fajta ellátás, és a betegeket másik intézménybe irányítják" - írta a Facebookon Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere. Hozzátette, az ok nem más, mint az orvoshiány.

Azt írta, a kerület 2019 óta közel 90 millió forint támogatást nyújtott a kórháznak, segítette a különböző felújításokat, hozzájárult az eszközök beszerzéséhez, segítette a műtők fejlesztését, ugyanakkor a kormány feladata lenne, hogy az orvoshiányt megoldja.

Niedermüller Péter azt is megjegyzi, hogy a "Péterfy ráadásul abban a különleges helyzetben van, hogy az új igazgatója a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját hagyta ott ezért az állásért. Tekintettel erre az a legkevesebb, amit elvárhatunk az igazgató úrtól, hogy sürgősen felkeresi a régi-új főnökét, Pintér Sándort és az erzsébetvárosiak érdekében nagyon gyorsan megoldják a helyzetet."