„Támogassa
A lényeg

Szörényi Levente a Magyar Hangnak így reagált Novák kegyelmi ügyére: "Bocs' A Magyar Hang én vagyok! A többi nem kérdés.. :P"

8/02/2024 14:48

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Hang arról küldött kérdéseket Szörényi Leventének, hogy az államfő 16, (díjazás nélküli) tanácsadójának egyikeként mit javasolna Novák Katalin nagy vihart kavart kegyelmi ügyében, mi a véleménye arról, illetve, hogy tagja marad-e a testületnek ezután.

„Bocs' A Magyar Hang én vagyok! A többi nem kérdés... :P” – szólt a válasz.

Szörényi nem válaszolt arra, hogy mi a személyes véleménye arról, hogy Novák kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon egyik lakóját arra, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását. Szörényi arra sem válaszolt, hogy tanácsolja-e Nováknak, hogy megfontolja a lemondást, és arra sem, hogy tagja marad-e az államfő tanácsadóinak.

A lap megkérdezte Máté Bence természetfotóst is, aki szintén Novák 16 tanácsadójának egyike. Ő azt válaszolta, hogy amíg az elnök kíváncsi a véleményére, szívesen megosztja vele.

A Telex pedig Gundel-Takács Gábort kérdezte a botrányról, aki közölte, megvan a véleménye az ügyről, de mivel tanácsadó , ezt személyesen mondja el a köztársasági elnök asszonynak. Az ő dolga, hogy mit kezd a tanáccsal, tette hozzá.

Az ellenzéki pártok a köztársasági elnök lemondását követelik, a DK és az MSZP megfosztási eljárást indít Novák ellen, előbbi az államfő lemondását követelve aláírásgyűjtést is indított. A Momentum tüntetést szervez péntek estére a Sándor-palota elé, a Párbeszéd pedig törvénymódosításban írná elő, hogy a kegyelmi döntések indoklását a jövőben kötelezően nyilvánosságra kelljen hozni – összegzi szintén a Telex.

Kuncze Gábor volt belügyminiszter szerdán a Megbeszéljük adásában azt mondta, szerinte van még egy szereplő a kegyelmi ügyben, akit nem ismerünk.