„Klubrádió

Szombathy lesz az új Index főszerkesztője

19/08/2020 09:38

| Szerző: Média1/Klubrádió

A Media1.hu információi szerint a nemrég vezérigazgatóvá kinevezett Szombathy Pál lesz az Index új főszerkesztője, az egyik főszerkesztő-helyettes pedig Kitzinger Szonja, aki dolgozott korábban a Magyar Rádiónál és a Figyelőnél is.

A 2006-ig a Magyar Hírlap főszerkesztőjeként dolgozó Szombathy Pál nagyjából egy hónapja lett az Index vezérigazgatója, de a lap igazgatóságának már három éve tagja. Szombathy távozik a Digi Sporttól, amelynek reggeli műsorát vezette eddig.

A Média1 értesülései szerint  Szombathynak négy helyettese lesz, egyikük Kitzinger Szonja, aki dolgozott korábban a Magyar Rádiónál és a Figyelőnél is, az elmúlt években pedig márkamagazinok főszerkesztője volt.

A portál úgy tudja, az Indexhez korábbi Magyar Narancs- és InfoRádió-munkatársak érkeznek, a leendő sport- és a fotórovat már összeállt.

Az Indexnél azután mondott fel szinte az összes dolgozó, hogy az Index.hu Zrt-t kiadó, tulajdonló alapítvány vezetője, Bodolai László kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt, aki egy hónappal azelőtt, egy, a portál rovatainak kiszervezését célzó terv miatt veszélyben jelzésre állította a lap függetlenségi mutatóját. Az indexesek közölték, évek óta két dolgot tartanak a portál független működése feltételének, hogy se a tartalomba, se a szerkesztőség összetételébe ne legyen külső beavatkozás – ez utóbbi azonban a főszerkesztő eltávolításával sérült.

Címlapi képünkön bal oldalt látható Szombathy Pál. Fotó: Bődey János/Index.hu