„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó repülései: ötször kerülhette volna meg a Földet

6/10/2021 07:13

| Szerző: Klubrádió

Bár a külügyminisztérium adatközlése szerint "csak" 31 millió forintért repülgetett Szijjártó Péter az idén összesen 79 repülőútja során, a last minute király külügyminiszter ötször egynél több gépet is igénybe vett az utazásához, írja a 24.hu.

A 79 repüléssel annyiszor volt levegőben Szijjártó, hogy akár öt és félszer megkerülhette volna a Földet, mintha 336 órát töltött, 14 napot, a levegőben töltött volna folyamatosan. Van, amiért fizet a minisztérium, van olyan út, amiért nem. Ez utóbbiakat nem részletezik, hogy akkor ki fizet. 

 
Szijjártó Mongóliában
 

 

Ezek a repülések a 24.hu szerint a Honvédség repülőivel történtek. Amióta megvannak a „nem kormánygépnek” nevezett HM-repülőgépek, a külügyminiszter havonta átlagosan tízszer-tizenegyszer utazik azokon.

A 24.hu közérdekű adatigénylésére azt írta a külügyminisztérium, hogy Szijjártó 2021. január 1. és július 31. között 71-szer a Honvédelmi Minisztérium két Airbus A319-esének, illetve két Dassault Falconjának valamelyikét vette igénybe. Az is kiderült, hogy a miniszter öt esetben nemcsak egy, hanem két, sőt volt, hogy három gépet is használt egy-egy út lebonyolításához.